Startpagina kleinvee

kleinvee

kleinvee

Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Thuisverbruik van konijnenvlees terug op hoger niveau

Het coronavirus heeft een grote maar tijdelijke impact op waar we eten en kopen.Het thuisverbruik van konijn steeg in 2020 en ook in 2021 kwam er een percentje bij. 19% van de Belgische gezinnen kocht in 2021 konijnenvlees, met een groot onderscheid qua leeftijd: 2% bij <30-jarigen versus 32% bij >65-jarigen.

“Sociale media en corona zorgden mee voor het succes van onze hoeveverkoop”

In het Kempense Retie melken Hans Dierckx en Petra Appelen samen met hun zoon Fons 1.300 geiten. In 2007 schakelde het koppel over van melkkoeien naar melkgeiten, en sinds 2020 verwerken ze ook hun eigen melkproducten. Om die in de kijker te zetten, maakten ze een Facebookpagina aan en gaven ze hun bedrijf een naam: Melktap Kleinigeitje.

Geitenlammeren: goed begonnen is half gewonnen

Het lammerseizoen is volop aan de gang. Deze periode is een cruciale stap in de bedrijfsvoering, omdat er uit een gezond lam een hoogproductieve melkgeit groeit. Een vast protocol en goede afspraken zullen het succes bepalen.

Meest gelezen

Het Europees Parlement stemt voor de productie van foie gras

Euro Foie Gras en Copa-Cogeca zijn verheugd over de positieve stemming van het Europees Parlement over het "Uitvoeringsverslag inzake het welzijn van dieren op landbouwbedrijven" van Jérémy Decerle. Leden van het Europees Parlement (MEP's) erkenden dat, "Foie gras productie is gebaseerd op landbouwprocedures die dierenwelzijnscriteria respecteren" en verwierpen de oproep om het geassisteerd voederen van eenden en ganzen te verbieden.

Van varkenshouderij naar... konijnenkwekerij

Biedt de slechte conjunctuur in de varkenshouderij een kans voor een omschakeling naar konijnenkwekerij? “Wie interesse heeft, kunnen we op alle vlakken helpen”, aldus Wouter Van Assche.

Insecten als eiwitvervanger in diervoeder

Grootschalige insectenkweek krijgt wereldwijd steeds meer interesse, zeker nu de EU deze zomer groen licht gaf voor het gebruik van insecten in kippen- en varkensvoer. Insecten zorgen voor duurzame eiwitbronnen en alternatieve voeding. Enkele voorbeelden zijn meelwormen, krekels, sprinkhanen en zwarte soldatenvliegen.

Op 26 januari start de ‘Week van het Konijn’

Noteer het alvast in je agenda: van woensdag 26 januari tot en met woensdag 2 februari vindt voor de 6de keer de "Week van het Konijn" plaats. Dit jaar daagt VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en visserijmarketing, Belgen uit om verrassende recepten te maken met konijn. En daarbij natuurlijk voluit te kiezen voor konijnenvlees van bij ons! Want als je zeker wilt zijn van je stukje konijn, dan kies je voor Belgisch parkkonijn.