Startpagina Schapen

Schapen

Schapen

Wolf in West-Vlaanderen doet vraag rijzen voor uitbreiding risicozone

Schapen In het West-Vlaamse Poperinge is in de nacht van 22 op 23 mei een wolf gespot. Welkom Wolf kreeg verschillende meldingen van waarnemingen in de buurt van Poperinge. De Hubertus Vereniging Vlaanderen vraagt om de risicozone voor wolven uit te breiden naar heel Vlaanderen, waardoor veehouders een schadevergoeding kunnen krijgen bij wolvenschade.
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang uw wekelijkse krant Landbouwleven, 24 uur per dag toegang tot de digitale editie en exclusieve voordelen.

Ik abonneer me

Schapenbedrijf Het Nijswolkje combineert ambacht met zorg

In Rillaar, tussen de Hagelandse heuvels, wonen Ann Geys en Tom Nijs samen met hun 4 kinderen op een goed draaiend schapenbedrijf. Van de 60 melkschapen verwerkt het koppel zelf elke druppel melk tot verschillende producten voor hun hoeveverkoop. Daarnaast begeleiden ze ook enkele zorggasten, die rust vinden tussen de dieren.

Een veeteeltbeurs zoals Agriflanders, dat is een beurs met vee!

Agriflanders is een professionele veeteeltbeurs, daar hoort dus ook vee bij. De specifieke sfeer die dit met zich meebrengt, is voor de organisatoren erg belangrijk. “De aanwezige dieren zorgen bij professionele veehouders voor de juiste sfeer en geur, maar ze tonen ook aan de niet-professionele bezoekers waar het echt om draait: de dieren”, meent Tom Destoop, verantwoordelijke voor de veeprijskampen.

Zweden houdt grote wolvenjacht

In Zweden is maandag 2 januari de grootste wolvenjacht van start gegaan sinds de herinvoering van de vergunde jacht op de dieren in 2010. Volgens de Zweedse televisiezender SVT mogen dit jaar 75 wolven worden gedood.

Meest gelezen

Hoe beschermen we onze dieren tegen de wolf?

De afgelopen weken werden in het eerste afgebakende Limburgse/Antwerpse wolvenrisicogebied op 5 plaatsen vergaderingen georganiseerd omtrent schade, wolfproof omheiningen en subsidiesystemen. Die vergaderingen kaderden in het demonstratieproject ‘De wolf, wees op je hoede’ met als projectpartners de vzw Vlaamse Schapenhouderij (VSH) en RCC-Belgium.

Wormbesmetting voorkomen: monitor je schapen in de wei

Nu de meeste schapen weer op de weide lopen, liggen wormbesmettingen opnieuw op de loer. DGZ stelde al de eerste besmettingen met de rode lebmaagworm vast. Ook andere wormsoorten kunnen gedurende het weideseizoen voor problemen zorgen.