Startpagina Akkerbouw

Akkerbouw

Akkerbouw

Bedrijfseigen reststromen doen het goed als compost

Akkerbouw Veel landbouwers composteren bedrijfseigen reststromen en gebruiken die als compost. Vlaams leefmilieuminister Zuhal Demir (N-VA) staat daar niet weigerachtig tegenover. Ze wil het gebruik van boerderijcompostering zelfs stimuleren. Het is echter wachten op een wettelijk kader.
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Alternatieve onkruidbeheersing: belangrijke innovaties op de markt

Op de Werktuigendagen viel er heel wat te beleven en te zien. Ook tijdens deze editie konden bezoekers genieten van heel wat demo’s, onder andere die van mechanische onkruidbestrijding. “De oude technieken worden beter”, geeft Lieven Delanote, adviseur bio bij Inagro, mee. Hij is vooral fan van de precisiewiedeg. “Maar ook robotisatie komt op.”

Roofvogels helpen bij de natuurlijke controle van bosmuizen

Veel roofvogels zijn momenteel aanwezig rond de bieten- en andere velden. Het Koninklijk Belgisch Instituut tot Verbetering van de Biet vzw (KBIVB) raadt aan om de aanwezigheid van roofvogels te gebruiken door zitstokken te plaatsen in open zones om de natuurlijke predatie van bosmuizen te bevorderen.

Meest gelezen

België draagt opnieuw bij aan ‘Grain from Ukraine’

België draagt opnieuw 10 miljoen euro bij aan ‘Grain from Ukraine’. Dat programma kwam tot stand op initiatief van president Volodimir Zelenski en moet helpen Oekraïens graan weer tot in landen met een precaire voedselsituatie te krijgen.