Startpagina Akkerbouw

Akkerbouw

Akkerbouw

Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang uw wekelijkse krant Landbouwleven, 24 uur per dag toegang tot de digitale editie en exclusieve voordelen.

Ik abonneer me

Stabiele aardappelprijzen

De Belgapomprijs voor Fontane en Challenger blijven op 500 euro per ton (zonder BTW). Dat geeft Belgapom mee op vrijdag 2 juni 2023.

Bonafide biostimulanten werken indirect

Biostimulanten komen misschien onder invloed van het veranderende klimaat of onder invloed van de technologische ontwikkeling, steeds meer in de aandacht te staan. Wij aanhoorden professor Geert Haesaert, verbonden aan de Universiteit Gent – Faculteit bio-ingenieurswetenschappen, tijdens een seminarie waarin hij toelichting gaf over biostimulanten.

Behandelingsdrempel in suikerbieten opvolgen is nodig

Vorige week werd de behandelingsdrempel voor bladluizen in suikerbieten op de meeste percelen binnen het waarschuwingsnetwerk van het KBIVB en LCV niet bereikt. Toch gaan veel percelen richting de drempel, waardoor nauwgezette opvolging aan de orde is.

Meest gelezen

Zeven landbouwers telen hennep in Getestreek

Zeven landbouwers uit Geetbets, Linter, Tienen, Hoegaarden en Landen experimenteren met de teelt van hennep. Ze zaaiden 15 ha landbouwgrond in met gecertifieerde zaden. Hennep biedt mogelijkheden voor de diversificatie van de teelten en voor de aanpassing van de landbouw aan de klimaatverandering.

Variatie op je perceel: hoe toon je je ervaring objectief?

Een slechtere hoek aan Jeanne of een drogere kop op het grote stuk: elke landbouwer kent enkele mindere en betere perceelsdelen. Soms zijn die vermoedens of visuele waarnemingen ook al objectief ondersteund door opbrengstmetingen. Maar hoe bepaal je die variatie objectief, waaraan liggen die verschillen en waartoe leidden ze?

(Her)ontdekken van het bodemleven

Een goede opbrengst en kwaliteit van je gewassen hangt nauw samen met de kwaliteit van je landbouwgrond. Bodemleven is een essentieel onderdeel van bodemkwaliteit, maar wordt vandaag de dag vaak over het hoofd gezien. Wat houdt een goed bodemleven juist in en hoe kan je hiernaartoe werken?

Tarweprijs op laagste niveau sinds 2 jaar

De tarweprijs op de termijnmarkten is deze week gezakt tot het laagste peil in twee jaar. Dat komt grotendeels door de verlening van de graandeal en de gunstige vooruitzichten voor de oogsten in Europa en in Rusland.