Startpagina Akkerbouw

Akkerbouw

Akkerbouw

Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang uw wekelijkse krant Landbouwleven, 24 uur per dag toegang tot de digitale editie en exclusieve voordelen.

Ik abonneer me

Vlaanderen voert planologische neutraliteit in

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir zet een volgende stap in de vrijwaring van de open ruimte. Ze introduceert een decreet dat bijkomende harde bestemmingen in Vlaanderen voorkomt en beperkt de mogelijkheden om het landbouwgebied verder te bebouwen met zonevreemde woningen.

ILVO opent verwerkingslijn voor nieuwe soorten eiwitten

In het Oost-Vlaamse Melle hebben het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) en Flanders' FOOD donderdag 24 november een installatie met 20 toestellen geopend om nieuwe soorten eiwitten succesvol verwerkt te krijgen in voedingsproducten.

Meest gelezen

Alternatieven voor de voormalige beheerovereenkomsten erosie

In de periode 2023-2027 kunnen landbouwers die de erosie op hun percelen willen aanpakken, daarvoor geen beheerovereenkomsten erosiebestrijding meer sluiten. De beheerovereenkomsten focussen nu vooral op de biodiversiteit in het landbouwgebied.

Bladluisaantasting in wintergranen blijft stabiel

Op 21 en 22 november gebeurden bladluistellingen op 37 Vlaamse waarnemingspercelen door het Landbouwcentrum Granen Vlaanderen en partners. Dit bracht aan het licht dat de voorbije week de bladluisaantasting gemiddeld stabiel bleef.

Rusland wil kunstmest exporteren via Oekraïense haven Odessa

Vladimir Poetin wil Russische kunstmest via de haven van het Oekraïense Odessa exporteren. Dat heeft de Kremlinleider gezegd tijdens een ontmoeting met Dmitri Mazepin, eigenaar en voorzitter van kunstmestproducent Uralchem, aldus staatspersbureau Interfax.