Startpagina Veeteelt

Veeteelt

Veeteelt

Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Blauwtong bij schapen in Nederland hoogstwaarschijnlijk serotype 3

Een actueel overzicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) toont dat er momenteel al op 33 bedrijven officieel blauwtong (BTV) werd geconstateerd. Het blijkt om een besmetting met serotype 3 te gaan, een type waarvoor op dit moment (nog) geen vaccinatie mogelijk is. 

Vermijd onnodige kosten na stopzetting

Het stopzetten van je bedrijf maakt heel wat emoties los. Wanneer de laatste dieren het bedrijf hebben verlaten, mag je echter niet vergeten om ook je administratie op orde te brengen. Zo vermijd je onnodige kosten.

Wetgeving rond bescherming wolf onder debat

Von der Leyen overweegt de wetgeving die de wolf beschermt, aan te passen en riep de Europese lidstaten vorige week op om waar nodig actie te ondernemen. Volgens Von der Leyen moet de bescherming van wolven verlaagd worden om vee te beschermen. Haar uitspraken lokt heel wat reacties uit, aan de kant van Open Vld en cd&v, maar ook van WWF

Vier jaar Klimrek-project met klimaatscans bij melkvee, akkerbouw en varkens

Binnen het Klimrek-project werd eerst een klimaatscan ontwikkeld voor de melkveehouderij. Daarna volgden akkerbouw en de varkenshouderij. Binnen elke sector stonden pilootboeren mee aan de wieg van het klimaattraject voor hun sector. Alle gegevens van hun bedrijven zorgden ervoor dat een werkbare en gedragen tool op poten gezet kon worden die voor de hele sector bruikbaar is.

Meest gelezen

SDB Boerderij vijfde Korte Keten Kop van Vlaams-Brabant

Het varkensbedrijf SDB Boerderij uit Kampenhout wint de Korte Keten Kop-verkiezing in de provincie Vlaams-Brabant. In totaal stemden bijna 3.000 personen op één van de zes laureaten. Naast SDB Boerderij waren Fruitbedrijf Morren uit Kortenaken, Tivoli Boutique uit Erps-Kwerps, Zelfoogstboerderij Perkuus uit Sint-Pieters-Leeuw, Hof Ter Vrijlegem uit Asse en Fruit en Groenten Torenhof uit Merchtem bij de genomineerden.

Wij leerden werken op gevoel, en daardoor staan we volledig achter ons product

Op de Dag van de Landbouw, 17 september, kan je een kijkje gaan nemen bij hoeve ‘t Waterbos in Herent. Pieter Stessel en Jessie Bosmans verkopen er sinds 2003 vlees van hun eigen Belgisch witblauw-runderen. Dankzij de waardering die ze van hun klanten krijgen, staan ze elke dag met volle goesting op om hard te werken. “Het maakt een wereld van verschil als je elke dag feedback krijgt over je producten”, klinkt het.