Startpagina Veeteelt

Veeteelt

Veeteelt

Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Is doornappel(zaad) toxisch voor melkvee?

Doornappel is een zeer giftige plant die ook voorkomt in weiden. Zo bestaat het gevaar dat runderen via hooi of voordroog zaden opnemen. Maar wat is het risico op vergiftiging?

Methaanemissie verminderen via pensvertering

Met het Convenant Enterische Emissies Rundvee 2019-2030 engageerden 15 sectororganisaties zich om de enterische methaanemissies sterk te verminderen. Hoever staan we en wat zijn de mogelijkheden? In dit eerste artikel belichten we de aanpak via veevoeding.

Meest gelezen

Kind sterft aan vogelgriep in Cambodja

In Cambodja is een jongen van 9 jaar overleden aan de vogelgriep nadat hij van besmette kippen en eenden had gegeten. Dat bevestigt het Cambodjaanse ministerie van Volksgezondheid.

Gentse melkveehouder test grasklaver en kruidenrijk grasland op grond OCMW

Een melkveebedrijf start samen met de stad Gent een testproject op 5 ha OCMW-gronden in de Gentse deelgemeente Mendonk. De melkveehouder zal er onder meer een poel aanleggen en duurzaam veevoeder telen. Het project maakt deel uit van een groter plan van de stad om publieke gronden in te zetten voor duurzame en stadsgerichte landbouw.