Startpagina Veeteelt

Veeteelt

Veeteelt

Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang uw wekelijkse krant Landbouwleven, 24 uur per dag toegang tot de digitale editie en exclusieve voordelen.

Ik abonneer me

Opnieuw 18 maanden cel met uitstel in fipronil-zaak

Het Antwerpse hof van beroep heeft woensdag uitspraak gedaan in de fipronil-zaak. Zes jaar geleden werden tal van pluimveebedrijven geblokkeerd, aangezien fipronil in de kippeneieren werd aangetroffen. De zaakvoerder van zo’n reinigingsbedrijf is nu veroordeeld tot 18 maanden cel en 20.000 euro boete, beide met uitstel.

Wachten op bruikbaar vaccin tegen vogelgriep

Vaccineren zal een belangrijke aanvulling zijn op de bestaande maatregelen tegen vogelgriep, maar momenteel moeten we wachten op bruikbare vaccins en moet ervoor gezorgd worden dat de export niet in het gedrang komt. Dat zei Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns in de commissie Landbouw van het Vlaamse parlement op 11 januari.

Nieuwe besmetting met hoogpathogene vogelgriep in Wervik

In het West-Vlaamse Wervik werd op woensdag 25 januari een tweede besmetting met een hoogpathogeen H5N1-virus vastgesteld. Het FAVV meldt dat het een commercieel pluimveebedrijf betreft dat gelegen is in de bewakingszone Wervik, op ongeveer 4,5 km van de haard die daar vorige week werd vastgesteld.

Wolf blijft Vlaanderen beroeren

Momenteel is er één roedel wolven in Vlaanderen, meer bepaald in Limburg. Het gaat om een ouderpaar en nog 10 wolven. Vorig seizoen zijn er in Vlaanderen ook 5 zwervende wolven waargenomen, waarvan er geen enkele is gebleven. Dit seizoen zijn er bij ons geen zwervende wolven gezien. Dat neemt niet weg dat de aanwezigheid van de wolf steeds meer en meer beroering veroorzaakt. De wolvenaanvallen op gedomesticeerde dieren nemen toe.

Meest gelezen

Week van het Konijn: 25 januari - 1 februari

Vlaamse klassiekers of verrassende culinaire creaties: tijdens de Week van het Konijn van 25 januari tot en met 1 februari zet VLAM samen met retailers en zelfstandige slagers opnieuw Belgisch konijnenvlees in de kijker.

Peter en Els kweken, versnijden en verkopen hun eigen vlees

Bij Hoeveslagerij Ter Hees in Halen verkopen Peter Vranken en Els Vancauwenbergh sinds 2005 vlees van hun eigen Belgisch Witblauwe runderen. De passie voor dieren leefde al van jongs af aan bij Peter. Hij nam in 1999 de boerderij van zijn ouders over en verdubbelde het aantal runderen. De slagerij baat hij samen met Els uit, die ook nog halftijds verpleegster is.