Startpagina Groenten

Groenten

Groenten

Innoverend onderzoek in monitoringstechnologieën bij Inagro

Groenten Al meer dan 20 jaar stuurt Inagro waarnemings- en waarschuwingsberichten voor verschilende openluchtteelten zoals (biologische) prei, kolen en witloof. Dankzij onderzoek naar nieuwe monitoringstechnologieën kan Inagro voortaan nog nauwkeuriger insecten tellen en de verkregen data sneller verwerken.
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Ultieme maatregelen tegen waterverontreiniging

Vanwege de aanwezigheid van bentazon in oppervlaktewater en grondwater worden bepaalde gebruiken met onmiddellijke ingang ingetrokken. Het behoud van de overblijvende gebruiken is afhankelijk van de verbetering van de situatie in oppervlakte- en grondwater.

Voor elke nood zoekt Bayer naar een oplossing

Naar tweejaarlijkse gewoonte organiseerde het Horti-team van Bayer Crop Science een groenteplatform in Sint-Katelijne-Waver. Dit is nodig, want het aantal middelen slinkt bijna jaarlijks. Er werden oplossingen getoond in wortelen, witloofwortelen, prei, knolselder, bosuien, spinazie, savooi- en bloemkool.

“Eén middel dat je één keer mag spuiten, is echt een ‘no go’ ”, meent spruitenteler Kasper Kleijwegt (NL)

Volgens akkerbouwer en vollegrondsgroenteteler Kasper Kleijwegt uit het Nederlandse Mijnsheerenland is er voor de spruitenteelt over een paar jaar nog maar één chemisch middel over dat hij kan gebruiken tegen onder meer de melige koolluis (werkzame stof flupyradifurone). Als voorzitter van de Nederlandse landelijke spruitencommissie maakt hij zich ernstig zorgen over het voorbestaan van de Europese vollegrondsgroentesector.

Meest gelezen

Doorbraak in onderzoek naar bruinrot

Eén van de meest schadelijke plantbacteriën ter wereld geeft een deel van zijn geheimen prijs in nieuw doctoraatswerk van ILVO, VIB en UGent. Het gaat om het Ralstonia solanacearum species complex, dat meer dan 200 plantensoorten kan aantasten, waaronder enkele heel belangrijke gewassen zoals aardappel en tomaat. Joren De Ryck ontdekte waar in de plantenwortels eiwitten actief zijn die door de bacterie geïnjecteerd worden en de plant vervolgens ziek maken.

Grondwitloofseizoen officieel afgetrapt in Wolvertem en Kampenhout

De start van het grondwitloofseizoen is zondag 8 oktober officieel op gang getrapt in Vlaams-Brabant. In Wolvertem (Meise) werd een jong landbouwerskoppel dat grondwitloof verbouwt in de bloemetjes gezet, in Kampenhout werd het startschot van een tentoonstelling gegeven.