Startpagina Groenten

Groenten

Groenten

Voor elke nood zoekt Bayer naar een oplossing

Bedrijfsnieuws Naar tweejaarlijkse gewoonte organiseerde het Horti-team van Bayer Crop Science een groenteplatform in Sint-Katelijne-Waver. Dit is nodig, want het aantal middelen slinkt bijna jaarlijks. Er werden oplossingen getoond in wortelen, witloofwortelen, prei, knolselder, bosuien, spinazie, savooi- en bloemkool.
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

De Pfalz-regio: naast eerlijke wijnen, dé moestuin van Duitsland

De Pfalz-streek spreekt tot de verbeelding bij veel mensen, met zijn glooiende landschappen en prachtige wandel- en fietsroutes. De streek is bovendien bekend voor zijn wijnen. Denk maar aan de Riesling-wijn. Toch is het landbouwlandschap divers. Landbouwleven neemt je mee doorheen (een deel van) de Pfalz-regio.

Er is geen risico op verspreiding van antibiotica-resistentie via vollegrondsgroenten

Wordt de mens blootgesteld aan antibioticaresiduen en vooral, neemt het risico op antibioticaresistentie toe door de consumptie van groenten uit volle grond? Een eerste onderzoek wijst op een quasi nul tot verwaarloosbaar risico. In prei vond doctoraatstudent Judith Huygens (ILVO, UGent) géén resistentiegenen en slechts enkele antibioticaresiduen, in zeer lage concentraties.

Enza Zaden start bouw productielocatie voor Vitalis biologische groentezaden

Het groenteveredelingsbedrijf Enza Zaden heeft op 20 juli het officiële startsein gegeven voor de bouw van een eigen duurzame productielocatie van 8 ha in Luttelgeest, Flevoland. Op deze nieuw te bouwen locatie zal Vitalis biologisch zaad geproduceerd worden voor verkoop aan professionele biologische telers wereldwijd.

Meest gelezen

WikiLeeks: Prei plaatsspecifiek bemesten met precisietechnologie

Plaatsspecifiek bemesten laat toe om meststoffen efficiënter in te zetten en om bovendien de milieu-impact tot een minimum te beperken. In het kader van het Vlaio-project ‘WikiLeeks’ werkten Inagro, ILVO, VITO, KU Leuven, PCG en PSKW dat concept de voorbije 4 jaar uit, specifiek voor de preiteelt.

Uientelers zijn voorbereid voor de toekomst

Op 24 januari 2023 organiseerde het Departement Landbouw en Visserij een studienamiddag met als thema ‘Uien telen in een veranderend klimaat’. Dankzij het gevarieerde programma waarin diverse thema’s als bemesting, irrigatie, bewaring en afzetmarkt aan bod kwamen, konden we rekenen op meer dan 100 aanwezigen.

Bij Ingro: “We zijn het klankbord voor teler én afnemer”

Dé groentestreek voor de verwerkende industrie ligt zonder twijfel in West-Vlaanderen. De telers hebben er kennis, telen op geschikte gronden, en dus mogen we er terecht trots op zijn. De telersvereniging industriegroenten, Ingro, zorgt ervoor dat de zaken tussen teler en afnemer goed verlopen. Hoe dat in zijn werk gaat, lees je in dit interview.