Startpagina Uw stem

Uw stem

Uw stem

Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Opinie: Nieuwe gentechnieken zijn goed voor boer, natuur en consument

De EU werkt momenteel aan een wetgeving om het gebruik van nieuwe gentechnieken, zoals CRISPR, in de landbouw eenvoudiger te maken. Dit leidt tot een debat tussen voor- en tegenstanders van deze technieken, waarbij de emoties soms hoog oplopen. Toch is het water tussen de voor- en tegenstanders minder diep dan sommige uitspraken doen vermoeden.

Wat is er aan de hand met de Europese boeren?

Landbouwers nemen risico’s die niemand anders wil nemen, schrijft Joris Relaes, administrateur-generaal van ILVO in een opiniestuk. “Ze verdienen daarom meer steun.” Het opiniestuk verscheen in De Standaard van 26 januari jongstleden.

Opinie: Wanneer er plots een ‘ontslagbrief’ in je brievenbus valt...

Heel wat landbouwers kijken angstvallig naar overheidsbrieven in hun brievenbus. Zullen ze nog verder kunnen boeren en onder welke omstandigheden? Een lezer wees er ons op hoe hard zo’n brief kan aankomen. Het is als een onverwachte ontslagbrief met onredelijke beweringen en eisen... zoals in dit voorbeeld.

Meest gelezen

Opinie: Schaamteloos!

Lezer Marcel Heylen kijkt met een kritische blik naar de voorbije waterellende. In zijn regio moeten bovendien boerderijen wijken om natte wensnatuur te creëren. Maar ook dat gebied ligt er nu té nat bij...