Startpagina Uw stem

Uw stem

Uw stem

Opinie: Hocus pocus…PAS

Uw stem Of over het gegoochel met cijfers rond de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS). Prof. dr. Benedikt Sas, onder meer directeur van Diergezondheidszorg Vlaanderen, kroop in zijn pen.
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang uw wekelijkse krant Landbouwleven, 24 uur per dag toegang tot de digitale editie en exclusieve voordelen.

Ik abonneer me

Opinie: Van ‘waanzin’ naar ‘onzin’...

De jonge varkenshouder Thomas Moors reageerde op zijn Facebook-pagina op de Pano-uitzending ‘Boer zoekt toekomst’ van 21 september. Als vrije ondernemer maakt hij immers zijn eigen keuzes!

Opinie: Empower de boer van morgen

Tom Vandenkendelaere, Europees parlementslid cd&v, maakt in een opiniestuk duidelijk hoe belangrijk de Europese landbouw is voor voedselzekerheid de komende jaren. Hij is van mening dat Europa haar landbouwers meer moet aanmoedigen, in plaats van bestraffen, en dat verjonging van de landbouw de absolute prioriteit moet worden.

Gemeente Heuvelland brengt advies uit rond PAS

De gemeente Heuvelland schreef een advies voor de nieuwe PAS. De gemeente diende in juni al vele bezwaarschriften in, en grijpt nu ook de kans voor inspraak met 2 handen. De gemeente hoopt andere gemeentes te inspireren om samen met hen het bezwaar tegen het stikstofdossier te versterken, want zij kunnen dat nog tot 8 augustus.

Meest gelezen

Lezersbrief: Hoelang gaat het stikstofvat nog overlopen?

Sinds 23 februari 2022 heeft de Vlaamse regering het stikstofakkoord goedgekeurd. Het is alsof de landbouw en de veeteelt de grote vervuilers zijn van het milieu. Zeker met de minister van omgeving en leefmilieu valt niet te praten.

Lezersbrief: Kwestie van toekomstperspectief

Lezeres Justine Poppe deed in haar droom een ritje met de tractor met de minister van Landbouw langs haar zijde. Er werden prangende vragen gesteld... maar Justine blijft geloven in de landbouw!