Startpagina Uw stem

Uw stem

Uw stem

Opinie: wat moet gebeuren in het Turnhouts Vennengebied?

Uw stem Het advies van de Raad van State is vernietigend voor het stikstofdecreet. De intendant stopt gesprekken met boeren in Turnhouts Vennengebied. Wat moet er hier dan gebeuren? De Stuurgroep heeft veel bedenkingen bij de huidige situatie, maar formuleert ook oplossingen...
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Opinie: Voedingsindustrie en landbouw, we staan er samen voor

Eén iets is duidelijk: zonder landbouw, geen voedingsindustrie, en omgekeerd. Onze Belgische voedingsbedrijven vormen de eerste afzetmarkt voor de Belgische landbouw: maar liefst 60% van de landbouwgrondstoffen die we als sector gebruiken komt van eigen bodem.

Lezersbrief: ANB stopt abrupt samenwerking met landbouwers in Balen

Al 15 jaar lang grazen de natuurrunderen van Robin Mens uit Balen op een habitatgebied in eigendom van Agentschap Natuur en Bos (ANB), maar uit het niets werd die samenwerking eind 2022 stopgezet. Robin begrijpt daar niets van, want 4 jaar geleden startte hij daar nog het veelbelovende project ‘Loslopend Vee’ op in samenwerking met verschillende onderzoeksinstellingen. Hij schreef ons een lezersbrief.

Meest gelezen

Opinie: Twijfel!

De korte titel is veelzeggend. Marcel Heylen heeft veel twijfels. Hij kroop in zijn pen.

Opinie: Correct, veelvuldig en objectief meten van stikstof is nodig

Het opiniestuk van professor Sas, dat onder meer verscheen in Landbouwleven en op diverse sociale media, begint duidelijk op de zenuwen te werken van en een gevoelig punt te raken bij natuurverenigingen en de minister van Leefmilieu. Ook Dirk Draulans reageerde er kregelig op in Knack. Benedikt Sas weerlegt echter opnieuw enkele foutieve stellingen.