Startpagina Granen

Granen

Granen

Weersomstandigheden remden verdere bladluisuitbreiding

Granen De slechtere en turbulente weersomstandigheden hebben een verdere uitbreiding van bladluizen afgeremd, zegt het Landbouwcentrum Granen Vlaanderen (LCG). Regionaal zien ze een afname van het gemiddelde percentage planten bezet met minstens één bladluis.
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Oekraïne brengt graanschepen in veiligheid

Uit angst voor Russische luchtaanvallen brengen de Oekraïense graantransporteurs al weken 's nachts hun schepen tijdelijk naar de Roemeense oever van de Chilia-arm van de Donau, die de grenst vormt met Oekraïne.

Kiev trekt naar WTO tegen graanembargo van drie EU-landen

Kiev heeft bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO) klacht ingediend tegen EU-lidstaten Polen, Slovakije en Hongarije. Die 3 landen verlengden hun embargo op de import van Oekraïens graan, ondanks de opheffing van de handelsbeperkingen door de Europese Unie vorige week. Warschau en Bratislava lieten al weten dat ze bij hun beslissing blijft.

Bulgarije verlengt importverbod op Oekraïens graan niet

Bulgarije gaat het importverbod op Oekraïens graan niet verlengen na 15 september. In tegendeel tot Polen, houdt het land zich aan de vervaldatum die werd afgesproken. Donderdag 14 september keurde het Bulgaarse parlement daarover een resolutie met grote meerderheid goed.

Meest gelezen

Tarweopbrengsten liggen lager in 2023

In het Vlaams Gewest werden door het Landbouwcentrum Granen Vlaanderen (LCG) 8 rassenproeven op wintertarwe aangelegd tijdens het seizoen 2022-2023. Landbouwleven geeft duiding bij het cijferwerk.