Startpagina Granen

Granen

Granen

Tot 10% minder Russische tarwe verwacht

Economie Door het ongewoon koude weer zijn de schattingen voor de volgende Russische tarweoogst deze maand weer naar beneden bijgesteld. De bezorgdheid over een krapper aanbod legt druk op de termijnmarkt. De prijzen schommelen dinsdag 21 mei rond de hoogste prijs in 9 maanden.
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Insecten, duiven en bemesting opvolgen

Medewerkers van het Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant zijn opnieuw begonnen met koolzaadpercelen op te volgen en geven hierbij hun eerste adviezen mee. Het LCG volgde dan weer de bladluisdruk in granen op.

Zeer weinig stikstof voorradig in bodemprofiel

Tijdens de voorbije graanvergaderingen, georganiseerd door het Landbouwcentrum Granen Vlaanderen (LCG) en partners stonden medewerkers van de Bodemkundige Dienst van België (BDB) stil bij de actuele stikstoftoestand van de Vlaamse graanvelden.

Actualiteiten in de graanteelt besproken

Tijdens de graanavonden van het Landbouwcentrum Granen Vlaanderen (LCG) gaven Bram Vervisch en Jonas Claeys van Inagro én coördinatoren (LCG) toelichting bij actualiteiten in de graanteelt.

Meest gelezen

Rusland bepaalt momenteel de tarwemarkt

Er zou minder wintertarwe ingezaaid zijn in onder meer de Verenigde Staten en Frankrijk. Maar het werkelijk areaal ingezaaide tarwe blijkt moeilijk in te schatten. Ondertussen overheerst Rusland de tarwemarkt.