Startpagina Melkvee

Melkvee

Melkvee

Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

CEO Milcobel verlaat zuivelcoöperatie

Nils van Dam, CEO van Milcobel, verlaat in onderling overleg met de Raad van Bestuur de zuivelcoöperatie. Een verschil in visie over de toekomst van de organisatie ligt aan de basis van zijn vertrek.

Meest gelezen

Bram de Lange: "Middels Triple aAa behaal ik een hoge productie met gezonde koeien"

De biologische melkveehouders Bram de Lange en Aletta Maarsingh zijn tevreden over de samenwerking met collega’s. Ze werken onder andere samen met 2 biologische akkerbouwers en 2 biologische varkenshouders. Om het bedrijf met 110 stuks melkvee goed te kunnen laten draaien, kopen ze jaarlijks zo’n 150 ha gras aan. Heel bijzonder voor Nederland is dat ze een half overdekte buitenmelkput hebben.

Door complexe interacties tussen bacteriesoorten zijn biofilms moeilijk te bestrijden

Biofilms zijn moeilijk te verwijderen van roestvrijstalen oppervlakten in de melkvee- en zuivelindustrie en dat is deels te verklaren door de bacteriesoorten die er samenleven en door de interacties die ze met elkaar hebben. Dat blijkt uit een recent onderzoek van ILVO. De nieuwe studie biedt perspectief voor de ontwikkeling van effectievere schoonmaak- en ontsmettingsprotocols.

IBR vastgesteld bij runderen in West-Vlaanderen

Op 17 januari werd op een rundveebedrijf in West-Vlaanderen een haard van Infectieuze Boviene Rhinotracheïtis (IBR) gedetecteerd. FAVV en DGZ contacteren mogelijk betrokken bedrijven en nemen maatregelen in het kader van een verhoogd risico voor IBR. Het is uiterst belangrijk dat elke veehouder en elke dierenarts waakzaam is voor klinische symptomen die kunnen wijzen op IBR, vooral in de regio Aartrijke, Jabbeke, Torhout en Zedelgem.

Presteren snelgroeiende vaarzen beter?

Beïnvloedt de groei van melkveevaarzen hun latere vruchtbaarheid en melkproductie? De partners van het Vlaio-project ‘JongLeven’, ILVO, Inagro en Hooibeekhoeve, zochten en vonden duidelijke linken tussen de groei van Holstein-vaarzen, hun vruchtbaarheid en hun melkproductie tijdens de eerste en tweede lactatie.