Startpagina Melkvee

Melkvee

Melkvee

Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Nationaal niveau te zien op melkveeprijskamp in Bogaarden

De prijskamp in Bogaarden is een geweldige traditie aan het opbouwen als een kwalitatief zeer hoogstaande prijskamp. Na Agriflanders zou je bijna kunnen zeggen dat dit het officieuze Vlaams kampioenschap is. Met maar liefst 34 enthousiaste fokkers die 154 inschrijvingen lieten noteren, kon op voorhand veel spankracht verwacht worden.

Meest gelezen

Royal A-ware boekt omzet van 3,2 miljard euro

Royal A-ware heeft vorig jaar met een omzet van 3,2 miljard euro een netto groepsresultaat van 72 miljoen euro gerealiseerd. Vergeleken met 2021 is de omzet met 1 miljard euro gegroeid.

Zwaluwen vertoeven ook graag op een modern rundveebedrijf

Al decennialang nestelen populaties zwaluwen op de onderzoekboerderij van het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO). Hier werden recent extra maatregelen genomen om dit stukje levend erfgoed te ondersteunen.

Droog gras laat je best met rust

Wat moet je doen als je graslanden uitdrogen? Volgens Bert Philipsen, expert Diervoeding van Wageningen Livestock Research (WUR), laat je het gras best met rust. Het kan goed herstellen als het niet kapot wordt gemaakt.