Startpagina Wetgeving

Wetgeving

Wetgeving

Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang uw wekelijkse krant Landbouwleven, 24 uur per dag toegang tot de digitale editie en exclusieve voordelen.

Ik abonneer me

Boerenbond: groen licht Europese Commissie voor groener Vlaams GLB komt niets te vroeg

De Europese Commissie keurde het Vlaams Strategisch Plan rond het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) voor de periode 2023-2027 goed. Dit groen licht van Europa biedt landbouwers eindelijk duidelijkheid over de stappen die zij kunnen zetten voor een verdere verduurzaming van de landbouwsector. Dit plan is het groenste GLB tot op heden en zal aan de landbouwsector beduidend meer en nieuwe Europese verplichtingen opleggen.

Europees groen licht voor Belgische landbouwplannen

De Europese Commissie heeft het licht op groen gezet voor de strategische landbouwplannen van Vlaanderen en Wallonië. Dat heeft Eurocommissaris voor Landbouw Janusz Wojciechowski maandag 5 december gemeld. Met de goedkeuring is ruim 2,8 miljard euro aan subsidies voor de komende jaren gemoeid.

Hof van beroep Gent veroordeelt landbouwers voor mishandelen dieren

Twee landbouwers uit Appelterre (Ninove) zijn door het hof van beroep in Gent veroordeeld tot geldboetes. Alfred V.S. (86) en zoon Marc (50) werden in eerste aanleg nog vrijgesproken voor 3 feiten van dierenmishandeling. Voor 2 feiten werden ze nu wel veroordeeld. Gaia en Animal Rights reageren tevreden op het arrest.

Meest gelezen

Onvrede over uitstel voor herziening Europese chemicaliënwetgeving

De Europese Commissie heeft dinsdag 18 oktober haar werkprogramma voor 2023 voorgesteld. De Commissie geeft hierin aan in het laatste kwartaal van volgend jaar een herziening van REACH , de verordening over alles wat met chemische stoffen te maken heeft, te willen voorstellen. Volgens critici dreigt dat uitstel de goedkeuring van een strengere wetgeving helemaal op de lange baan te schuiven.