Startpagina Wetgeving

Wetgeving

Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Wat mag of juist niet met landbouwtrekkers in een carnavalstoet?

Carnaval, met veel uitbundige mensen in een optocht met praalwagens, komen er stilaan aan. Heel dikwijls worden deze wagens, met of zonder dansende mensen erop, getrokken door landbouwtractoren. Vaak betreft het tractoren van landbouwers die in bruikleen worden gegeven. Omdat het zowel voor de eigenaar als de bestuurder van dergelijke tractoren belangrijk is om de diverse regels te respecteren, volgt hier een overzicht.

Meest gelezen

Nog steeds te veel nitraat in Vlaams oppervlaktewater

In tegenstelling tot de federale regering zegt minister Zuhal Demir wél tegemoet te zullen komen aan het ‘nitraatvonnis’ van de rechtbank. In juni van vorig jaar veroordeelde de rechtbank het Vlaamse Gewest tot het nemen van maatregelen omdat het grond- en oppervlaktewater te veel nitraat bevat.