Startpagina Wetgeving

Wetgeving

Wetgeving

Meeste maatregelen tegen vogelgriep opgeheven

Veeteelt Het aantal besmettingen met vogelgriep bij wilde vogels blijft dalen. De afgelopen maanden zijn geen uitbraken meer vastgesteld. “Bepaalde maatregelen kunnen dan ook opnieuw worden opgeheven”, meldt minister van Landbouw David Clarinval (MR).
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang uw wekelijkse krant Landbouwleven, 24 uur per dag toegang tot de digitale editie en exclusieve voordelen.

Ik abonneer me

Nieuwe regels rond plantengezondheid van plantaardig teeltmateriaal

Door de invoering van een nieuw regelgevend kader voor de plantengezondheid en voor de officiële controles op plantaardig teeltmateriaal moeten professionele marktdeelnemers een aantal verplichtingen vervullen. Zo moeten zij zich registreren bij het Departement Landbouw en Visserij, moeten ze een erkenning aanvragen voor de afgifte van plantenpaspoorten en de voorwaarden naleven om een plantenpaspoort aan te brengen.

Meest gelezen

Meer informatie bij betekening van een vonnis of arrest

Sinds 1 januari 2023 zijn gerechtsdeurwaarders verplicht om meer algemene informatie over de beroepsmogelijkheden te vermelden wanneer zij vonnissen of arresten betekenen. Wij leggen de nieuwe regels uit en wijzen op de gevolgen van een schending van deze nieuwe verplichting.

"Twee derde van bedrijven op rode lijst uit 2015 wil vrijwillig stoppen"

Twee derde van de landbouwbedrijven die op de lijst van rode bedrijven uit 2015 stonden, zijn al vrijwillig een traject naar stoppen gestart. Dat heeft Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns 29 januari gezegd in VTM Nieuws over het stikstofdossier. "Voor hen is er dus al een oplossing in de maak", aldus de cd&v-minister.