Startpagina Wetgeving

Wetgeving

Wetgeving

Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

European Farmers’ Deal: “Neem de landbouw niet als vanzelfsprekend”

Op 19 september ging de eerste EPP Conferentie ‘European Farmers’ Deal: EPP Vision for Agriculture’ door in het Europese Parlement in Brussel. De algemene tendens klonk om de boer niet als vanzelfsprekend te beschouwen en hen te steunen in de toekomstige uitdagingen, waaronder de klimaatverandering. Met meer dan 800 genodigden was het een geslaagde editie.

Ursula von der Leyen waarschuwt voor oprukkende wolf

De oprukkende wolvenpopulatie in bepaalde delen van Europa vormt een steeds groter gevaar voor de plaatselijke veestapel en mogelijk ook voor de mensen die er wonen. Dat zegt Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen maandag. Ze overweegt om de wetgeving die de wolf beschermt, aan te passen.

Vlaamse Codex Dierenwelzijn slaat veel vliegen in één klap

Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts heeft een Vlaamse Codex Dierenwelzijn klaar die bestaande regelgeving samenbrengt én veel nieuwe regelgeving toevoegt om dieren beter te beschermen. Het is een ambitieus werkstuk waarmee Vlaanderen zich voortrekker toont op gebied van dierenwelzijn.

Meest gelezen

Budget voor én controles op dierenwelzijn breiden uit

Dierenwelzijn Vlaanderen werft nog eens 8 voltijdse werkkrachten extra aan. Het gaat al om de zoveelste versterking: sinds Dierenwelzijn overgeheveld werd naar Vlaanderen werd het personeelsbestand al meer dan verdriedubbeld en het budget werd zelfs verachtvoudigd.