In de hoofdklasse

Auto

De D-Max is niet meer. Het nieuwe model van de kleine Japanse fabrikant heeft niets te maken met zijn voorganger. Nieuw design, nieuwe technologie, nieuwe apparatuur: de D-Max verandert alles en heeft nieuwe ambities. We hebben het geluk gehad om het allereerste model te testen dat op Europese bodem aankwam.

De Ford Explorer Plug-in Hybrid beschikt over een V6 3.0l -benzinemotor en een   elektromotor. Deze leveren 457 pk en  825 Nm.

Ford Explorer Plug-in Hybrid: typisch Amerikaanse gezinswagen

Auto

Het was eerder dit jaar één van de grote verrassingen op het autosalon in Brussel: de aanwezigheid van de Ford Explorer Plug-in Hybrid. Hij troonde mooi uit boven de rest op de stand van Ford. Het gaat hier om een herlaadbaar hybride voertuig.

De Jeep Gladiotor is uitgerust met een V6 3,6l die hem charme geeft.

Jeep Gladiator V6 3.6 getest

Auto

Meer dan een jaar na zijn officiële introductie in Noord-Amerika, heeft de Jeep Gladiator de Atlantische oceaan officieel nog niet overgestoken. Maar een firma uit het Luikse heeft al enkele exemplaren geïmporteerd die klaar zijn om met trots hun diensten op ons platteland te bewijzen.

De Mercedes GLB is zeker geen kleintje want deze auto is bedoeld om 7 passagiers een comfortabele zitplaats te bieden.

Mercedes GLB, het model dat we nog misten

Auto

Het assortiment van Mercedes is misschien te uitgebreid, maar toch ontbrak er iets cruciaals voor onze markt: een compacte SUV met 7 zitplaatsen. Deze leemte wordt nu gevuld wordt met de GLB, die voor professioneel gebruik best wel nuttig kan zijn.

Onderweg heb je in de Discovery Sport het gevoel dat je in een echte 4x4 rijdt.

Land Rover Discovery Sport: Beter uitgerust dan ooit tevoren

Auto

Vermits hij het uithangbord is van het gamma en er vanaf 2021 striktere missienormen gelden, deed Land Rover geen traditionele update bij de Discovery Sport. Je ziet het op het eerste gezicht niet, maar alles is nieuw!

Mitsubishi L200: om te werken in stijl

Auto

De Mitsubishi L200 is een historische speler in het segment van de ‘1 ton’ pick-up’s, nu komt hiervan de zesde generatie aan. Zijn argumenten: volledig herziende mechanica, exclusieve technieken… en een helse look.

Buitengewoon comfort maakt deel uit van het DNA van deze sierlijke GLS.

S-Klasse in SUV-modus

Auto

Bovenop de Galaxy SUV biedt Mercedes een GLS die alle natuurwetten en comfort aan boord tart. Deze ‘X7 van BMW’, maar met de ster als logo, is er om u te prikkelen.

In de Raptor-versie kreeg de Ranger een dieselmotor biturbo van 213 pk, 
gekoppeld aan een tientrapsautomaat.

Ford Ranger Raptor: op zijn Amerikaans

Auto

De Ranger kreeg, vooral door de bodybuilderallures van de Raptor, het uiterlijk van grote Amerikaanse pick-ups. Laten we eens zien of de stijl niet ten koste gaat van de functie...

De HR-V is erg onopvallend bij ons, de esthetische  veranderingen zullen onopgemerkt blijven.

Honda HR-V Sport maakt zijn naam waar

Auto

Voor eenmaal presenteren we een voertuig dat waarschijnlijk geen grote hulp zal zijn in een echt professionele omgeving. Maar het leven bestaat niet alleen uit werken, je moet je soms ook wat ontspannen…

Wil je CNG rijden, maar met voldoende ruimte en een beperkt budget? Dan is er geen betere dan deze SsangYong XLV

Aardgas,de natuurlijke bondgenoot van de SUV

Auto

In tijden waarin we ons blijven zorgen maken over de noodzaak om onze uitstoot van verontreinigende stoffen te verminderen, bestaat nochtans een perfect ontwikkelde technologie die hier onmiddellijk op kan reageren. Gecomprimeerd aardgas of CNG is een te weinig gekende brandstof in ons land, die zich al bewees in het buitenland. We leggen uit waarom, aan de hand van de XLV van SsangYong.

Dankzij het nieuwe hybridesysteem daalt het gemiddelde verbruik naar 5,5 l/100 km op een gevarieerd parcours.

Toyota RAV4: Hybrideversie scoort goed

Auto

De RAV4 van Toyota viert zijn 25ste verjaardag met een verfrissende vijfde generatie. Deze generatie wordt net zo leuk als de eerste twee, maar de beste versie van deze generatie zal het toch moeilijk hebben om in heel België goed te scoren...

De nieuwe Suzuki Jimny krijgt een onweerstaanbare look.

Het 97e Autosalon toonde sterke off-roaders

Auto

Het is een januariritueel in ons land: het Autosalon neemt de Heizel in. Zoals in alle onpare jaren nemen de lichte bedrijfsvoertuigen en recreatievoertuigen hier een bijzondere plaats in. De fabrikanten maakten dus massaal gebruik van dit moment om hun vele nieuwigheden te onthullen.

Isuzu D-max biedt meer luxe opties voor het interieur.

Isuzu D-Max AT35: Gereedschap voor het gezin

Auto

De Isuzu D-Max is een vaste waarde in de pick-upwereld en misschien meer dan anderen gekend als een serieus werkinstrument. Om ook tot de categorie "cool" te gaan behoren, lanceert de Japanse autofabrikant een speciale versie van zijn werkpaard.

De Land Cruiser kreeg een lichte facelift mee.

Toyota Landcruiser: comfort ook off-road

Auto

In de Namibische woestijn konden we de laatstgeboorne bij Toyota ontmoeten. Het was een ideaal terrein om deze nieuwe 4x4 te testen in de meest extreme omstandigheden.

De nieuwe EcoSport heeft  een volledig opnieuw ontworpen vooraanzicht en de mogelijkheid om met een andere kleur het dak en  de bagagedragers te laten  contrasteren.

De Ford Ecosport: Nieuwe look, nieuw leven?

Mechanisatie

Met de EcoSport, die gelanceerd is in 2014, was Ford een van de eersten als het om compacte SUV’s van het B-segment gaat. Sindsdien was er een enorm aanbod, en dat blijft nog steeds stijgen. De fabrikant geeft hem daarom nog een ‘facelift’ om hem te doen herinneren aan zijn goede eigenschappen.

Avec un poids tractable de 3,6 t, le Raptor est une bête de somme,  en plus d'être une bête de course.

Een lichte vracht, maar niet zoals de anderen …

Auto

Misschien bent u wel iemand die de Amerikaanse pick-ups als professioneel of privé voertuig al in de armen heeft gesloten. Dan denkt u waarschijnlijk ‘en dan’ bij het zien van de Ford F-150 Raptor. Maar dan weet u nog niet wat dit voertuig in zijn mars heeft.

De Renault Alaskan wordt enkel in een versie met dubbele cabine  uitgevoerd. De meest verkozen versie bij ons.

De Renault Alaskan: Japans skelet met Franse jurk

Auto

Renault betreedt ook de markt van de pick-up’s met de lancering van de Alaskan. Echter deze is niet ontstaan vanaf een witte pagina. Hij is gebaseerd op zijn neef, de Nissan Navara, maar onderscheidt zich op verschillende punten.

légende

Een stoere wagen uit Zuid-Korea

Auto

Het kleinere Koreaanse merkt SsangYong vernieuwt de bovenkant van zijn gamma, de Rexton. Achter zijn SUV-look en zijn luxe-uitrusting verbergt dit voertuig een echte terreinwagen.

Binnen heeft de Koleos een afwerkingsniveau dat ‘Initiale Paris’ genoemd wordt, maar waar we net iets meer van hadden verwacht.

De grootste van Renaults SUV’s getest

Auto

De tweede Koleos is vertrokken in Europa. In het gamma van Renault is het de grootste SUV, met de meeste ruimte en de meeste elegantie. Hij is uitgerust met de krachtigste motor en vierwielaandrijving. Kan hij dan toch nog afzien op ruwe terreinen? Tijd voor een antwoord!

Het verschil in prijs met de lange versie (Maxi) is klein : maximum 930 €.

Een referentiemodel!

Auto

Ken u CNG al, kort voor compressed natural gas? Het is schoon, goedkoop aan de pomp, geeft dezelfde garantie als een benzinemotor en is minder bindend dan LPG. Vaak bieden auto’s op CNG maar een beperkte autonomie, maar dit is niet het geval bij een VW Caddy! Hij kan al minimum 630 km rijden door alleen nog maar aan de CNG te ruiken!