S-Klasse in SUV-modus

Auto

Bovenop de Galaxy SUV biedt Mercedes een GLS die alle natuurwetten en comfort aan boord tart. Deze ‘X7 van BMW’, maar met de ster als logo, is er om u te prikkelen.

In de Raptor-versie kreeg de Ranger een dieselmotor biturbo van 213 pk, 
gekoppeld aan een tientrapsautomaat.

Ford Ranger Raptor: op zijn Amerikaans

Auto

De Ranger kreeg, vooral door de bodybuilderallures van de Raptor, het uiterlijk van grote Amerikaanse pick-ups. Laten we eens zien of de stijl niet ten koste gaat van de functie...

De HR-V is erg onopvallend bij ons, de esthetische  veranderingen zullen onopgemerkt blijven.

Honda HR-V Sport maakt zijn naam waar

Auto

Voor eenmaal presenteren we een voertuig dat waarschijnlijk geen grote hulp zal zijn in een echt professionele omgeving. Maar het leven bestaat niet alleen uit werken, je moet je soms ook wat ontspannen…

Wil je CNG rijden, maar met voldoende ruimte en een beperkt budget? Dan is er geen betere dan deze SsangYong XLV

Aardgas,de natuurlijke bondgenoot van de SUV

Auto

In tijden waarin we ons blijven zorgen maken over de noodzaak om onze uitstoot van verontreinigende stoffen te verminderen, bestaat nochtans een perfect ontwikkelde technologie die hier onmiddellijk op kan reageren. Gecomprimeerd aardgas of CNG is een te weinig gekende brandstof in ons land, die zich al bewees in het buitenland. We leggen uit waarom, aan de hand van de XLV van SsangYong.

Dankzij het nieuwe hybridesysteem daalt het gemiddelde verbruik naar 5,5 l/100 km op een gevarieerd parcours.

Toyota RAV4: Hybrideversie scoort goed

Auto

De RAV4 van Toyota viert zijn 25ste verjaardag met een verfrissende vijfde generatie. Deze generatie wordt net zo leuk als de eerste twee, maar de beste versie van deze generatie zal het toch moeilijk hebben om in heel België goed te scoren...

Het 97e Autosalon toonde sterke off-roaders

Auto

Het is een januariritueel in ons land: het Autosalon neemt de Heizel in. Zoals in alle onpare jaren nemen de lichte bedrijfsvoertuigen en recreatievoertuigen hier een bijzondere plaats in. De fabrikanten maakten dus massaal gebruik van dit moment om hun vele nieuwigheden te onthullen.

Isuzu D-max biedt meer luxe opties voor het interieur.

Isuzu D-Max AT35: Gereedschap voor het gezin

Auto

De Isuzu D-Max is een vaste waarde in de pick-upwereld en misschien meer dan anderen gekend als een serieus werkinstrument. Om ook tot de categorie "cool" te gaan behoren, lanceert de Japanse autofabrikant een speciale versie van zijn werkpaard.

De Land Cruiser kreeg een lichte facelift mee.

Toyota Landcruiser: comfort ook off-road

Auto

In de Namibische woestijn konden we de laatstgeboorne bij Toyota ontmoeten. Het was een ideaal terrein om deze nieuwe 4x4 te testen in de meest extreme omstandigheden.

De nieuwe EcoSport heeft  een volledig opnieuw ontworpen vooraanzicht en de mogelijkheid om met een andere kleur het dak en  de bagagedragers te laten  contrasteren.

De Ford Ecosport: Nieuwe look, nieuw leven?

Mechanisatie

Met de EcoSport, die gelanceerd is in 2014, was Ford een van de eersten als het om compacte SUV’s van het B-segment gaat. Sindsdien was er een enorm aanbod, en dat blijft nog steeds stijgen. De fabrikant geeft hem daarom nog een ‘facelift’ om hem te doen herinneren aan zijn goede eigenschappen.

Avec un poids tractable de 3,6 t, le Raptor est une bête de somme,  en plus d'être une bête de course.

Een lichte vracht, maar niet zoals de anderen …

Auto

Misschien bent u wel iemand die de Amerikaanse pick-ups als professioneel of privé voertuig al in de armen heeft gesloten. Dan denkt u waarschijnlijk ‘en dan’ bij het zien van de Ford F-150 Raptor. Maar dan weet u nog niet wat dit voertuig in zijn mars heeft.

De Renault Alaskan wordt enkel in een versie met dubbele cabine  uitgevoerd. De meest verkozen versie bij ons.

De Renault Alaskan: Japans skelet met Franse jurk

Auto

Renault betreedt ook de markt van de pick-up’s met de lancering van de Alaskan. Echter deze is niet ontstaan vanaf een witte pagina. Hij is gebaseerd op zijn neef, de Nissan Navara, maar onderscheidt zich op verschillende punten.

légende

Een stoere wagen uit Zuid-Korea

Auto

Het kleinere Koreaanse merkt SsangYong vernieuwt de bovenkant van zijn gamma, de Rexton. Achter zijn SUV-look en zijn luxe-uitrusting verbergt dit voertuig een echte terreinwagen.

Binnen heeft de Koleos een afwerkingsniveau dat ‘Initiale Paris’ genoemd wordt, maar waar we net iets meer van hadden verwacht.

De grootste van Renaults SUV’s getest

Auto

De tweede Koleos is vertrokken in Europa. In het gamma van Renault is het de grootste SUV, met de meeste ruimte en de meeste elegantie. Hij is uitgerust met de krachtigste motor en vierwielaandrijving. Kan hij dan toch nog afzien op ruwe terreinen? Tijd voor een antwoord!

Het verschil in prijs met de lange versie (Maxi) is klein : maximum 930 €.

Een referentiemodel!

Auto

Ken u CNG al, kort voor compressed natural gas? Het is schoon, goedkoop aan de pomp, geeft dezelfde garantie als een benzinemotor en is minder bindend dan LPG. Vaak bieden auto’s op CNG maar een beperkte autonomie, maar dit is niet het geval bij een VW Caddy! Hij kan al minimum 630 km rijden door alleen nog maar aan de CNG te ruiken!

De Range Rover Velar situeert zich in het gamma tussen de Evoque en de Sport-modellen.

4x4’s in de kijker tijdens Libramont

Auto

De beurs van Libramont is een prachtig uitstalraam voor alles wat ons land te bieden heeft op vlak van veehouderij en agrovoeding in België. Tevens is het de gelegenheid om de laatste innovaties te ontdekken uit de machinewereld. Steeds meer zijn ook de wagens op de beurs aanwezig en dan zeker de 4x4’s. Wanneer we deze willen aankopen, worden we geconfronteerd met een keuze die moeilijk te maken is, want het aanbod is breder dan ooit.

En fonction de la longueur retenue, les Jumpy, Expert et Proace sont désormais capables d’embarquer jusqu’à trois europalettes et proposent un volume utile s’échelonnant de 5,1 à 6,6 m3.

Een trio lichte bedrijfswagens

Laurent Norro

Auto

Een modern platform, Euro 6 motoren en hightech gadgets zijn de belangrijkste aantrekkingspunten van de nieuwe generatie van de Citroën Jumpy, Peugeot Expert en Toyota Proace. Daarmee zet de PSA-groep en Toyota ontegensprekelijk in op het segment van de lichte bedrijfswagens.

Terreinwagens blijven de vedettes

Nicolas Morlet

Auto

Zoals ieder jaar vindt in de maand januari het Autosalon plaats in de Heiselpaleizen in Brussel.

Même s'il n'est pas un franchisseur, le Kodiaq est capable de s'aventurer hors de la route.

Skoda Kodiaq: een goed gelikte beer

Auto

Deze grote SUV is het eerste model met 7 plaatsen van de Tsjechische constructeur. Rest nog te bekijken of Škoda niet te ver zal afwijken van zijn DNA naarmate het gamma uitgebreid wordt…