Startpagina Fruit

Fruit

Fruit

Plantentuin Meise op zoek naar wilde bananensoorten om resistenties tegen te gaan

Fruit Wetenschappers van Plantentuin Meise zijn twee weken op expeditie naar het noorden van Australië om er op zoek te gaan naar wilde bananensoorten. Doel is om de genetische diversiteit van de soorten in kaart te brengen, om uiteindelijk de eetbanaan, die op dit moment sterk onder druk staat, meer resistent te maken tegen ziektes.
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Steeds meer meldingen van perenvuur in Limburg

Perenkwekers in Limburg bekijken na de regenachtige periode met argusogen of er in hun plantages perenvuur voorkomt. Het natte weer en de stevige windstoten zijn immers samen met de rondvliegende insecten een katalysator in de verspreiding van de bacterieziekte, die ook bacterievuur wordt genoemd.

Vlaams onderzoek naar duurzame oplossingen voor plagen en ziektes bij aardbeien

Een team van onderzoekers van KU Leuven, UAntwerpen en het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) gaat de komende jaren op zoek naar een duurzamere bestrijding van ziektes en plagen bij aardbeiplanten. Bedoeling is minder te moeten grijpen naar chemische gewasbeschermingsmiddelen. Het onderzoek start in het najaar.

Meest gelezen

Minister Brouns op bezoek bij pcfruit

Op maandag 24 april ontving voorzitter Inge Moors van Pcfruit Vlaams minister Jo Brouns voor een werkbezoek aan het internationaal erkende onderzoekscentrum pcfruit te kerkom. De minister kreeg van voorzitter Inge Moors een overzicht van het onderzoek op pcfruit en het belang van het onderzoek in de fruitsector.

Geen schade verwacht door vorst aan bloesems in Haspengouw

De aangekondigde vriestemperaturen tot -5 °C dinsdagnacht zullen, op een enkele uitzondering na, geen schade veroorzaken aan de bloesems in Haspengouw. "De bloesemperiode begint pas echt binnen een veertiental dagen, dan zijn zulke temperaturen wel gevaarlijk", zo laat Dany Bylemans van het Proefcentrum Fruitteelt (pcfruit) in Kerkom weten.

Onderzoek toont belang van nachtinsecten bij bestuiving van gewassen aan

Het belang van nachtinsecten bij de bestuiving van gewassen wordt onderschat. Dat bewijst een onderzoek van de Nederlandse Wageningen Universiteit in samenwerking met De Vlinderstichting, waarover Natuurpunt woensdag bericht. De studie ging bij een populatie van 168 aardbeienplanten na of de grootte van de oogst verschilt naargelang het tijdstip van bestuiving.