Startpagina Klimaat

Klimaat

Klimaat

Klimaatneutrale landbouw komt steeds een stapje dichterbij

Klimaat Op de proefboerderij Transfarm van de KU Leuven in Lovenjoel werden diverse nieuwe technieken voorgesteld die landbouwers zullen klaarstomen naar een klimaatneutraal 2050. De KU Leuven werkt hiervoor nauw samen met Boerenbond in het Europese project HyperFarm.
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Prijs olijfolie piekt

De prijs van olijfolie is gestegen naar het hoogste niveau sinds minstens 2010. De grote droogte in Spanje is een ramp voor de olijventeelt.

Evaluatie brede weersverzekering nodig

Het aantal polissen voor de brede weersverzekering daalt elk jaar. “Het is positief dat de subsidieaanvraag voor de landbouwer eenvoudiger werd. Een evaluatie naar de oorzaken van de dalende trend is zeker nodig”, stelt parlementslid Stijn De Roo van cd&v.

Waalse regering erkent droogte van 2022 als ramp

De Waalse regering heeft 20 april de droogte van 1 juli tot 31 augustus 2022 erkend als ramp. Een budget van 27,6 miljoen is vrijgemaakt en zal volgende week worden afgeklopt bij het begrotingsconclaaf, zegt Waals minister van Landbouw Willy Borsus.

Meest gelezen

Bodemschimmels kunnen bomen helpen bij klimaatverandering of vervuiling

Een onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel naar de weerbaarheid van bodemschimmels heeft aangetoond dat zij goed kunnen omgaan met stresssituaties als klimaatverandering, de hedendaagse landbouw of bodemvervuiling. Die vaststelling is positief voor planten en bomen, want zij halen voordeel uit hun verbinding met deze schimmels.

Landbouw kan helpen waterbom op te vangen

Vlaanderen ontsnapte op het nippertje aan de watersnood van afgelopen zomer. Natuurpunt, Bond Beter Leefmilieu en WWF stelden een memorandum op waarin ze de Vlaamse regering oproepen om onze regio dringend klimaatrobuuster in te richten. Ook landbouw kan hierbij helpen.