Startpagina Economie

Economie

Economie

Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang uw wekelijkse krant Landbouwleven, 24 uur per dag toegang tot de digitale editie en exclusieve voordelen.

Ik abonneer me

Eén op de 3 voedingsbedrijven in gevarenzone

De vorige 2 jaren zullen niet snel vergeten worden. Zowel de coronapandemie als de oorlog in Oekraïne hebben hun sporen nagelaten in onze economie. Ook de voedingssector is getroffen. De loonindexering in januari komt eraan, en energieprijzen blijven op een zeer hoog niveau. Het vergt samenwerking en kracht om een volgende crisis te doorstaan.

Clarebout neemt Mydibel over

Het West-Vlaamse Clarebout, één van de grootste producenten van diepvriesfrieten ter wereld, neemt sectorgenoot Mydibel over.

Belgapomprijs stijgt verder voor Innovator

De Belgapomprijs voor Fontane op vrijdag 23 december 2022 bedraagt 250 euro/ton (zonder BTW). Dat is dezelfde prijs ten opzichte van vorige week toen de prijs wel met 25 euro/ton steeg.

Meest gelezen

Steun aan biomassa wordt voortaan jaarlijks geactualiseerd

Ook de steun voor biomassa, biogas en fossiele warmtekrachtkoppeling zal voortaan jaarlijks worden aangepast. Dat is het gevolg van een ontwerpdecreet van minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) dat werd goedgekeurd in het Vlaams Parlement.

Tarweprijs kent neerwaartse trend

De neerwaartse trend van de tarweprijs zet zich momenteel verder door. Door vogelgriep is er bijvoorbeeld ook minder tarweverbruik. Daarnaast is de maïsoogst in Oekraïne nog steeds niet voltooid.