Startpagina Economie

Economie

Economie

Aantal land- en tuinbouwbedrijven met korte ketenactiviteiten neemt toe

Economie Het Vlaamse Gewest telde in 2020 4.321 land- en tuinbouwbedrijven die 1 of meerdere korte ketenactiviteiten uitoefenden. In 2016 ging het om 2.403 bedrijven. Tussen 2016 en 2020 is dat aantal met 80% toegenomen. Het aandeel korte ketenbedrijven in het totaal aantal landbouwbedrijven is gestegen van 10% in 2016 naar 19% in 2020.
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang uw wekelijkse krant Landbouwleven, 24 uur per dag toegang tot de digitale editie en exclusieve voordelen.

Ik abonneer me

Vandaag geen bewegingen graanschepen

Er vinden vandaag 2 november geen cargobewegingen plaats in verband met de graandeal. Dat heeft het gemeenschappelijk coördinatiecentrum (JCC) in Istanboel bekendgemaakt. Volgens het JCC, dat instaat voor het internationale akkoord, zijn de delegaties van Rusland, Oekraïne en Turkije het daarover eens geraakt.

Eerste structuuroverzicht toont performantie van Vlaamse bio-economie

Voor het eerst zijn de talrijke stromen aan hernieuwbare grondstoffen en verwerkingen in de Vlaamse economie in kaart gebracht en is hun economische waarde voor Vlaanderen begroot. De studie gebeurde door ILVO en VITO op vraag van Vlaams minister Jo Brouns en zijn voorganger, beide bevoegd voor Werk, Economie, Innovatie & Landbouw.

Meest gelezen

Stabiele Europese hooibouwmarkt volgens CEMA

De Europese markt voor de verkoop van hooibouwmachines vertoonde stabiliteit gedurende het seizoen juli 2021-juli 2022; zo meldt CEMA, de Europese vereniging van landbouwmachinefabrikanten.