Startpagina Economie

Economie

Economie

Tweespalt tussen de SMP- en WMP-prijs op de Global Dairy Trade

Markten Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 10 november met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. Opvallend deze keer was dat op de Global Dairy Trade de melkpoederprijzen op een verschillende manier evolueerden.
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Lagere melkaanvoer verwacht voor belangrijke Europese zuivellanden

Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 18 oktober met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. In Europa wordt minder melk geproduceerd, de melkprijzen gaan terug de goede richting uit.

Een op de drie zelfstandige supermarkten maakt verlies

Bijna 1 op de 3 (27,9%) Vlaamse supermarkten in handen van zelfstandige ondernemers maakte in 2022 verlies. Dat is aanzienlijk meer dan de 18% uit 2019, zo schrijft De Tijd op basis van een analyse van de jaarrekening van 252 supermarkten door het onderzoeksbureau Serunt, in opdracht van de zelfstandigenorganisatie Unizo.

Onlinesupermarkt Rayon stopt

Moederbedrijf Smartmat heeft beslist om het project Rayon stop te zetten. Deze Belgische onlinesupermarkt bezorgt voor de laatste keer boodschappen bij de klanten op 24 oktober.

Meest gelezen

Departement voert in 2023 de eerste betalingen in december uit

De voorbije jaren slaagde het Departement Landbouw en Visserij er steeds in om al eind oktober het voorschot op de basisbetaling en de premie jonge landbouwers uit te betalen. De laattijdige goedkeuring van het nieuwe Gemeenschappelijke Landbouwbeleid 2023-2027 zorgt ervoor dat in 2023 de eerste betalingen pas in december worden uitgevoerd.

Milcobel zakt nogmaals met een euro

Zuivelcoöperatie Milcobel ziet voor het eerst sinds lang positieve signalen in de zuivelsector, maar dat zet zich nog niet door in de melkprijs. De oktoberprijs bedraagt een euro minder dan in september.

Voedingsindustrie tevreden over begrotingsakkoord

Fevia reageert positief op het begrotingsakkoord van de federale regering. Geen taksen die voeding duurder maken en meer sectoren waar flexi-jos mogelijk zijn, vat de federatie van de Belgische voedingsindustrie samen in een persbericht.