Startpagina Aardappelen

Aardappelen

Aardappelen

Belgapom-prijs onveranderd

Aardappelen De Belgapomprijs voor Fontane op vrijdag 2 december 2022 bedraagt 225 euro/ton (zonder BTW). Met BTW bedraagt de prijsnotering 238,5 euro/ton. Voor aardappelen met een afwijkende kwaliteit wordt een andere prijs betaald.
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang uw wekelijkse krant Landbouwleven, 24 uur per dag toegang tot de digitale editie en exclusieve voordelen.

Ik abonneer me

Plate de Florenville: weinig geteeld, uitzonderlijke smaak

Als je één bijzondere aardappel moet opnoemen, zeg dan Plate de Florenville. Het is de enige Belgische aardappel die het label ‘Beschermde Geografische Aanduiding’ kreeg van Europa. Slechts 3 telers in de Gaume-streek houden zich bezig met deze bijzondere aardappel.

Volg de kieming in aardappelbewaarloodsen op

Het Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA) geeft als raad mee om van zodra de mogelijkheden zich voordoet, en zeker in loodsen waar dat nodig is, verder drogend te ventileren. Mede door de hoge temperaturen van oktober zijn de aardappelen in bewaring zeer kiemlustig.

Meest gelezen

Ongewijzigde Belgapomnotering

De Belgapomprijs voor Fontane op vrijdag 4 november 2022 bedraagt 225 euro/ton (zonder BTW). Met BTW bedraagt de prijsnotering 238,5 euro/ton.

Mooie daling van CIPC-residuen in heel Europa

Vanuit Belgapom werd een CIPC residumonitoringscampagne opgezet om het gehalte aan CIPC in de infrastructuur van de bewaarinstallaties van aardappelen te reduceren. Europa liet de kiemremmer immers sinds 2019 niet meer toe. Zowel de campagne in 2020 als die in 2021 vertonen mooie resultaten.

Interpom 2022 uitverhuurd

Interpom wordt eind november opnieuw dé internationale ontmoetingsplaats voor alle aardappelprofessionals. Niet minder dan 315 exposanten uit 15 landen zullen op 27, 28 & 29 november aanwezig zijn in Kortrijk Xpo met een gespecialiseerd aanbod aan producten, machines, diensten, digitale technologieën en innovatieve oplossingen voor de volledige aardappelketen.

PCA adviseert aardappelen te controleren op kieming

Via de nieuwsbrief van PCA waarschuwt het Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA) dat de kans op kieming groot is. Controleer daarom je aardappelen! Daarnaast wordt geadviseerd om drogend te ventileren van zodra dat mogelijk is.