Startpagina Aardappelen

Aardappelen

Aardappelen

Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Doorbraak in onderzoek naar bruinrot

Eén van de meest schadelijke plantbacteriën ter wereld geeft een deel van zijn geheimen prijs in nieuw doctoraatswerk van ILVO, VIB en UGent. Het gaat om het Ralstonia solanacearum species complex, dat meer dan 200 plantensoorten kan aantasten, waaronder enkele heel belangrijke gewassen zoals aardappel en tomaat. Joren De Ryck ontdekte waar in de plantenwortels eiwitten actief zijn die door de bacterie geïnjecteerd worden en de plant vervolgens ziek maken.

Start snel met inkoelen

Met zeer warme temperaturen begin oktober en stevig gedaalde temperaturen midden oktober vraagt het inschuren en bewaren van aardappelen de juiste aandacht.

Een geslaagde aardappelteelt? Heb aandacht voor alle aspecten!

Op het einde van de zomer kunnen landbouwers en andere geïnteresseerden naar jaarlijkse gewoonte terecht op de proefvelden van het Interprovinciaal Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA). De thema’s zijn bemesting, gewasbescherming, irrigatie, bewaring en aaltjes.

Meest gelezen

Loofdoding wordt een uitdaging

Vorige week stonden we nog stil bij het dilemma om al of niet te gaan loofdoden in aardappelen. Nu komt dit moment zeker dichterbij.