Startpagina Edito

Edito

Edito

Edito: De verademing van een boek of een podcast

Edito Het nieuws – ook landbouwgerelateerd nieuws – is vandaag een niet-aflatende stroom aan berichten geworden, zeker wanneer je ook de reacties op sociale media volgt. Misschien kun je eens overwegen om (terug) een boek te lezen of een podcast te beluisteren...
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang uw wekelijkse krant Landbouwleven, 24 uur per dag toegang tot de digitale editie en exclusieve voordelen.

Ik abonneer me

Edito: Ontmijnt Remkes’ rapport het stikstofdossier?

Het Nederlands kabinet gaf vorige week te kennen de aanbevelingen van stikstofbemiddelaar Johan Remkes over te nemen. In die aanbevelingen zitten zaken die ons een beetje smaken. Zo komen we misschien uit onze eigen impasse.

Wisselen van scheidsrechter

In ons vorig editoriaal waren we bij oorlogstermen beland, ditmaal zitten we bij voetbaltermen. De landbouwsector voelt zich ‘buiten- spel’ gezet nu er een ontwerp klaar is voor een nieuw mestactieplan, MAP 7 ondertussen.

Edito: Beschermen en steunen, niet aanvallen

We leven ongewild in oorlogstijden waarbij de landbouwsector kampt met stijgende productiekosten. Ook de verwerkende sector krijgt het moeilijk. Komt na de voedselproductie, de voedselbevoorrading onder druk? Dringt verdere ketensteun zich op?

Meest gelezen

Edito: Pano ontspoord of niet?

De Pano-reportage over ‘Boer zoekt toekomst’, die vorige week op VRT werd uitgezonden, lokte heel wat reacties uit. De stikstofcrisis werd amper uitgewerkt, maar Boerenbond werd volop afgebroken. Raakte deze reportage ontspoord van haar initieel doel? Of toch niet en is er een verborgen agenda...?

Edito: Een wrange verjaardag

In 2007 werd de hulporganisatie Boeren op een Kruispunt boven de doopvont gehouden. Het bleek toen nodig. Jammer genoeg is dat vandaag nog steeds het geval, meer dan ooit zelfs...

Edito: Een boerensjaal hangen, vergt toch weinig moeite...

Samen met het schooljaar herneemt ook stilaan het politieke leven. Hoog tijd dus om de politici opnieuw wakker te schudden over de impact van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS). Ook de burger is nog steeds erg onwetend. Hangt jouw rode #boerensjaal al op?

Edito: Water naar de zee dragen...

Al weken zien we de ongunstige impact van de droogte op de land- en tuinbouwgewassen. Het is dan ook erg frustrerend wanneer beschikbaar water niet ingezet kan of mag worden in de land- en tuinbouw.