Startpagina Vleesvee

Vleesvee

Vleesvee

Bereken zelf je PAS-referentie 2030

Stikstof Via een online referentietool kan je zelf de PAS-referentie 2030 van je bedrijf berekenen, de maximale ammoniakemissie die je bedrijf na 2030 mag uitstoten. Sinds maandag 28 april kan je ook een afwijkende berekeningsmethode van de referentiesituatie 2021 aanvragen.
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

“Hier komt geen ander ras in de stal dan Belgisch witblauw”

Frederik Van Caelenberghe en zijn echtgenote Melissa van de Watermolenhoeve in Massemen zijn blij met de betere prijzen die ze sinds kort krijgen voor hun witblauwe runderen. Die geven hun en hun collega’s opnieuw wat ademruimte om voort te kunnen ondernemen. Er zijn echter nog meer uitdagingen voor de sector van het vleesvee in Vlaanderen dan enkel de prijzen.

Methaanuitstoot kan verder omlaag met passend voedermanagement

Globaal genomen produceren landbouwers op veel plaatsen in de wereld op een veel minder duurzame en klimaatvriendelijke wijze dan in Vlaanderen. Vlaams landbouwminister Jo Brouns vindt zelfs dat we een van de meest duurzame land- en tuinbouwsectoren hebben. Bovendien pakt de sector de methaanuitstoot verder aan via voedermaatregelen.

“Het is 5 voor 12 voor Oost-Vlaamse witrode runderen”

Wie alles wil te weten komen over Oost-Vlaamse witrood dubbeldoelrunderen, moet bij de familie Van Laere in Bassevelde zijn. Georges (71) en zijn zoon Bart (38) kunnen er uren over vertellen. Ze hebben een goed gevoel bij de hernieuwde inspanningen om dit ras te behouden, maar geven ook aan dat de nieuwe acties maar net op tijd komen.

Meest gelezen

Nieuwe inspanningen voor Oost-Vlaams witrood ras

De Vlaamse overheid en stamboekbeheerder CRV bundelen de krachten om een nieuwe adem te vinden voor het Belgisch/Oost-Vlaamse witrode dubbeldoelras. Daarvoor werden een reeks maatregelen voorgesteld aan de veehouders.

Tekort aan runderen doet prijzen pieken

De prijs voor runderen is aan een serieuze opmars bezig. Dat zegt Febev, de federatie van het Belgisch Vlees. Ziektes die de veestapel teisteren, maken dat er een tekort is aan dieren. Ook consumenten dreigen op termijn meer voor hun biefstuk te moeten betalen.