Startpagina Vleesvee

Vleesvee

Vleesvee

Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Evalueer je runderen na het opstallen

In de weide komen runderen in contact met inwendige en uitwendige parasieten. Het opstallen is het beste moment om te controleren op die parasieten. Door nu te handelen, kun je productieverliezen vermijden.

Export van runderen komt stil te liggen door blauwtong

De export van Belgische runderen is stil komen te liggen sinds het blauwtongvirus in ons land opgedoken is. Als er voor de Belgische runderen geen buitenlandse bestemmingen gevonden worden in de komende weken, dreigen de prijzen op de binnenlandse markt aanzienlijk te dalen, zo meldt de Franstalige veehandelsvereniging FNCB (Fédération Nationale du Commerce de Bétail).

Hierford krijgt de BioVLAM 2023

Hierford krijgt dit jaar de BioVLAM 2023 toegekend, de prijs voor innovatie en duurzaamheid in bio. Bioveeteler Johan Christiaens van Hierford werkt in partnership met onder andere Natuurpunt en Agentschap Natuur en Bos aan een duurzaam beheer van zijn Hereford-runderen.

Meest gelezen

Wij leerden werken op gevoel, en daardoor staan we volledig achter ons product

Op de Dag van de Landbouw, 17 september, kan je een kijkje gaan nemen bij hoeve ‘t Waterbos in Herent. Pieter Stessel en Jessie Bosmans verkopen er sinds 2003 vlees van hun eigen Belgisch witblauw-runderen. Dankzij de waardering die ze van hun klanten krijgen, staan ze elke dag met volle goesting op om hard te werken. “Het maakt een wereld van verschil als je elke dag feedback krijgt over je producten”, klinkt het.