Startpagina Vleesvee

Vleesvee

Vleesvee

Snel en tegen lage kosten de genetica verbeteren

Vleesvee In november van 2022 heeft de Sommet de l'Elevage in Cournon d'Auvergne het Charolais-ras in de schijnwerpers gezet. Het was een kans voor bezoekers, waaronder 4 Belgen, om gerenommeerde Franse fokkers te ontmoeten. Ze bezochten Le Bouchat (Teilhet), in de Puy-de-Dôme bij de ‘Groupement Agricole d’Exploitation en Commun’ (GAEC) Olivier-Renard.
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang uw wekelijkse krant Landbouwleven, 24 uur per dag toegang tot de digitale editie en exclusieve voordelen.

Ik abonneer me

Oproep tot deelname aan demoproject ‘Metheen’

De landbouw draagt enerzijds bij aan de klimaatproblematiek, maar is anderzijds ook een deel van de oplossing. Wist jij dat je ook je steentje kan bijdragen door het gebruiken van methaanreducerende voeders? Heel wat rundveehouders gingen hier ondertussen al actief mee aan de slag.

Brouns: Kweekvlees kan een deel zijn van de transitie van onze landbouw

Italië wil kweekvlees verbieden. Voor Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns (cd&v) is kweekvlees een onderdeel van de Vlaamse eiwitstrategie. “Maar als de biefstuk van de lokale witblauwproducent uit Sint-Truiden vervangen wordt door een lapje kweekvlees van een Amerikaanse multinational, dan zul je in mij geen voorstander vinden.”

Meest gelezen

Steeds meer Vlaamse vleesveehouders kiezen voor Blonde d’Aquitaine

Het vleesras Blonde d’Aquitaine had vroeger geen al te beste reputatie bij Vlaamse boeren, maar dat is onterecht. Je ziet dit ras dan ook steeds vaker opduiken. Landbouwleven ging praten met Filip Coussens, een jonge vleesveehouder uit Zottegem die enkele jaren geleden startte met dit ras.

Gelderland investeert in sensoren die stikstof op bedrijf meten

De Nederlandse provincie Gelderland gaat miljoenen euro's besteden aan een proef met sensoren, die de stikstofuitstoot op een boerenbedrijf meten. Tot nu toe is het niet mogelijk om zonder zeer hoge kosten lage concentraties stikstof op bedrijfsniveau te meten. Daarvoor wordt nu een ingewikkeld rekenmodel van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gebruikt. Gelderland wil een meetnet van sensoren gaan opzetten, aldus de provincie.