Boeren & Buren promoot naast streekproducten nu ook streekstroom

Via Boeren & Buren wordt nu ook energie van Bolt aangeboden.
Via Boeren & Buren wordt nu ook energie van Bolt aangeboden. - Foto: Boeren & Buren-Bolt

Daarom wordt streekstroom van Bolt nu via Boeren & Buren aangeboden,” zegt Bolt-CEO Pieterjan Verhaeghen. De zonnepanelen op het waterzuiveringsstation van Aquafin in Gent, de biogascentrale van het landbouwbedrijf Agro-Energiek Valerie Vandaele en Frederik Muylaert uit Lievegem en de zonnepanelen van het melkveebedrijf van de familie Clement uit Knesselare leveren onder meer groene stroom aan Bolt. Boeren en Buren heeft ophaalpunten in onder andere Maldegem, Gent en Lochristi.

Dicht bij huis is veel goeds te vinden

Als de pandemie ons één ding geleerd heeft, dan is het wel dat er ook dicht bij huis veel goeds te vinden is. Het korte keten netwerk Boeren & Buren, dat het mogelijk maakt om rechtstreeks online eten te bestellen van producenten in je buurt, zag zijn klantenaantal de afgelopen maanden sterk stijgen. Vandaag zijn meer dan 100.000 Belgen klant bij één van de 140 Buurderijen: dat zijn vaste locaties waar bestelde producten rechtstreeks van de boer kunnen opgehaald worden.

Via Boeren & Buren wordt nu ook energie van Bolt aangeboden. Het energieplatform matcht lokale energie-afnemers aan lokale energie-opwekkers, eveneens via het korte keten-principe. Een twintigtal Vlaamse en Waalse boeren bieden de energie van hun zonnepanelen of vergistingsinstallatie vandaag al aan via Bolt.

Bolt-Boeren & Buren-LV

Meest recent

Meest recent