Startpagina Actueel

Aanplantsubsidie van provincie West-Vlaanderen steunt landbouwers en boomkwekers

De Provincie West-Vlaanderen lanceert een aanplantsubsidie voor land- en tuinbouwers die een beplantingsplan tot uitvoering brengen in het kader van een vergunningsdossier of die hun bedrijf beter willen integreren in het landschap.

Leestijd : 1 min

Concreet kunnen land- en tuinbouwers rekenen op 75% terugbetaling als ze hun streekeigen plantmateriaal aankopen bij West-Vlaamse boomkwekers. Het initiatief kadert in het relanceplan van de Provincie West-Vlaanderen voor de land- en tuinbouwsector.

In het vergunningstraject hechten overheden veel belang aan de integratie van land- en tuinbouwbedrijven in het landschap. Land- en tuinbouwers die rekening houden met de omgeving, creëren meteen ook een draagvlak voor landbouw in de maatschappij.

Met een aanplantsubsidie ondersteunt de Provincie West-Vlaanderen land- en tuinbouwers die hun beplantingsplan dit plantseizoen realiseren of die hun bedrijf beter willen integreren in het landschap. Tegelijk stimuleert ze de afzet van plantgoed uit de West-Vlaamse boomkwekerij. Meer info op www.west-vlaanderen.be.

LV-provincie West-Vlaanderen

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken