Startpagina Actueel

Gentse Floraliën weer een jaar uitgesteld

Het wereldberoemde bloemen- en plantenfestival Floraliën Gent wordt weer met een jaar uitgesteld, naar mei 2022. Mei dit jaar komt nog te vroeg voor een tiendaags festival met 100.000 bezoekers, zegt de organisator, de Koninklijke Maatschappij voor Landbouw en Plantkunde(KLMP). Er komt dit jaar wel een kleiner, zesdaags hybride festival.

Leestijd : 1 min

De volgende editie van de Gentse Floraliën zal plaatsvinden van 29 april tot en met 8 mei 2022. Het festival was eerder al uitgesteld van mei 2020 naar mei 2021. "Ook dat bleek nog te vroeg voor een evenement met gemiddeld 10.000 bezoekers per dag", zegt Alexander Vercamer, voorzitter van de raad van bestuur van KMLP. In mei dit jaar komt er wel een zesdaags, hybride festival.

Dat moet meer 'digital natives' en jonge gezinnnen lokken. "We sluiten dan af op Moederdag, dat is ideaal", aldus Vercamer. "Hoe dat festival er juist zal uitzien en de naam houden we nog even voor onszelf." Het oorspronkelijke thema 'Mijn paradijs, mijn wereldse tuin' blijft voor 2022 behouden. Alle vouchers blijven geldig voor de editie 2022 en alle klanten zullen geïnformeerd worden.

Belga

Lees ook in Actueel

Nederland keurt vaccin tegen blauwtongvirus goed

Veeteelt De Nedelandse minister van Landbouw Piet Adema heeft met een versnelde procedure een vaccin tegen het blauwtongvirus goedgekeurd voor gebruik. Het vaccin wordt geproduceerd door het Spaanse bedrijf Syva. De verwachting is dat er binnen enkele dagen tot een week 1 miljoen dosissen beschikbaar zijn voor de Nederlandse markt.
Meer artikelen bekijken