Startpagina Economie

Brexit door de ogen van de Brit - Bill Beaton, vee/akker/loonwerk: ‘De meeste landbouwmachines worden in Europa gemaakt’

Bill en Sarah Beaton baten een gemengd bedrijf uit, met 400 runderen (waaronder zoogkoeien), schapen, 270 ha zomergerst en een loonwerkbedrijf. Ze stemden tegen brexit aangezien ze vrezen voor een slechte logistiek van reserveonderdelen van de EU naar het VK.

Leestijd : 1 min

“Wij denken meer voordeel te halen door in de EU te blijven. Wij verwachten negatieve gevolgen omdat de meeste landbouwmachines in Europa worden gemaakt. Wij moeten nu langer op reserveonderdelen wachten en de prijs van nieuwe apparatuur is gestegen. We zijn niet zeker of dit komt door brexit of Covid-19. Dit heeft grote gevolgen: als we niet door kunnen gaan met een klus omdat we niet op tijd reserveonderdelen hebben, kunnen we klanten verliezen omdat ze denken dat we onbetrouwbaar zijn. Wij zijn van mening dat de EU landbouwers ondersteunt met passende subsidies, zodat wij voedsel van hoge kwaliteit kunnen produceren en exporteren naar Europa. Wij hebben Europa nodig en Europa heeft ons nodig.”

MV

Lees ook in Economie

Meer artikelen bekijken