Startpagina Actueel

Fertilitas draagt KI-activiteiten over aan KI Clincke

Fertilitas, beter bekend onder de naam KI Ponsaerts, KI Clincke en RA-SE Genetics bereikten een akkoord over de transfer van KI-activiteiten van de RA-SE Genetics beren. De families Ponsaerts en Clincke engageren zich om de overgang naadloos te laten verlopen.

Leestijd : 1 min

Veearts Jan Ponsaerts en zijn vrouw Mia Mylle begonnen in 1985 hun KI-activiteiten op in samenwerking met het toenmalige Seghers Hybrid. Er werd eerst gewerkt vanuit Westrozebeke, daarna vanuit Langemark-Poelkapelle.

In 2010 verhuisden de fokberen onder Fertilitas naar Beitem. Kort daarna werd de KI-activiteit van Voeders Dick uit Staden geïntegreerd.

Bijkomende berenstapel op locatie in Ruiselede

Ook RA-SE Genetics koestert de exclusieve samenwerking van ruim 35 jaar met Fertilitas. Naast de eindberen ExtreMus en MaxiMus zijn ook de fokberen van de zeugenlijnen, lijn 12 en lijn 36 bij Fertilitas sinds jaar en dag beschikbaar. RA-SE Genetics commercialiseert naast haar eigen fokkerij ook de genetica van Choice in ons land.

KI Clincke-Topgen is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers op de Belgische KI-markt. De bijkomende berenstapel zal grotendeels op de thuislocatie in Ruiselede worden gehuisvest. De bouw van een nieuwe berenstal, die momenteel in volle uitvoering is, levert de nodige capaciteit voor deze uitbreiding.

Nieuwe stal hoogtechnologisch

Deze nieuwe stal wordt voorzien van de nieuwste technologie op gebied van bioveiligheid en wordt uitsluitend bevolkt met beren van hoge gezondheid. Deze nieuwe stappen onderstrepen eens te meer de ambitie van KI Clincke-Topgen om hun huidige positie verder uit te bouwen.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken