Heb jij een innovatief idee? Go4Food gaat op zoek naar voedselveranderaars voor voedselstrategie

Heb jij een sprankelend en innovatief idee? Laat het weten aan Go4Food, die de actie van voedselveranderaars voor voedselstrategie coördineert.
Heb jij een sprankelend en innovatief idee? Laat het weten aan Go4Food, die de actie van voedselveranderaars voor voedselstrategie coördineert. - Foto: Pixabay

Vlaanderen werkt aan de uitbouw van een toekomstgerichte voedselstrategie. Een strategie schrijven is 1 ding, beloftevolle ideeën vervolgens oppikken en ook stimuleren om ze dan ook uit te werken, is van een andere orde. Heb je een idee dat het voedselsysteem veerkrachtiger, duurzamer en gezonder kan maken? En wil je dat idee delen? Vlaams landbouwminister Hilde Crevits doet een oproep om dat ook daadwerkelijk te gaan doen.

Boer en burger verbinden

Het Vlaamse voedselbeleid moet nog meer boer en burger verbinden. “Zo zorgen we voor een gezonde en duurzame voeding voor iedereen, bouwen we (verder) aan een veerkrachtige voedseleconomie én gaan we verder op het pad van circulair en duurzaam ondernemen rond voedsel”, stelt minister Hilde Crevits.

In het najaar van 2022 volgt een grote Vlaamse Voedseltop. Deze Go4Food-oproep richt zich tot professionelen, starters of georganiseerde burgerbewegingen uit alle hoeken van het voedselsysteem.

Meer info vind je op de website van het Departement Landbouw & Visserij.

Lieven Vancoillie

Meest recent

Meest recent