Vier nieuwe welpen van wolvin Noëlla gespot

Afgelopen weekend zijn 4 nieuwe welpen van wolvin Noëlla gesignaleerd, zo melden het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) en het Agentschap Natuur en Bos (ANB).
Afgelopen weekend zijn 4 nieuwe welpen van wolvin Noëlla gesignaleerd, zo melden het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) en het Agentschap Natuur en Bos (ANB). - Foto: Belga/INBO/Natuur en Bos

Begin mei maakte het Agentschap Natuur en Bos bekend dat wolvin Noëlla nieuwe jongen heeft gekregen. Vorig jaar bracht het wolvenpaar August en Noëlla al 5 welpen op de wereld, waarvan er nog 3 in leven zijn.

Eind mei hebben camera's van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek en het Agentschap Natuur en Bos al 2 nieuwe welpen kunnen filmen. Dit weekend kon boswachter Ernesto Zvar echter foto's van 4 welpen maken.

"We weten dus dat er minimaal 4 welpen dit jaar geboren zijn", klinkt het bij het INBO en ANB. "Het lijkt er ook op dat een van de vorig jaar geboren welpen de roedel heeft verlaten, al sluiten we niet uit dat hij later toch weer opduikt. Zo gaat dat nu eenmaal bij wolven."

Belga

Meest recent

Meest recent