Startpagina Actueel

Totaal waterverbruik stijgt licht, leiding- en grondwatergebruik daalt

Het totale waterverbruik (zonder koelwater) in Vlaanderen bedroeg in 2019 757 miljoen m³. Tussen 2000 en 2006 bleef dat volume min of meer stabiel, van 2006 tot 2009 was er een daling, daarna tekent zich een licht stijgende trend zich af. Dat meldt StatistiekVlaanderen.

Er kan een onderscheid worden gemaakt tussen verbruik van leidingwater, grondwater, hemelwater, oppervlaktewater en ‘ander water’. Over de hele periode 2000-2019 vertoonde zowel het leiding- als het grondwaterverbruik een lichte daling. In 2019 lag het grondwaterverbruik 31 % lager dan in 2000. Voor leidingwater ging het over een daling van 7 %.

Het verbruik van ‘ander water’ kende een opvallende stijging. Ook het verbruik van hemel- en oppervlaktewater neemt langzaam toe. Het verbruik van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Belgapom meldt prijsstijging

Aardappelen Twee weken geleden steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari en vorige week bleef die stabiel. Deze week stijgt de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger van 400 naar 450 euro per ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken