Gedeelde zaaigoedtank van Lemken biedt meer variatie bij het zaaien

Deze Lemken Solitair Duo biedt tal van mogelijkheden voor het gelijktijdig uitbrengen van zaaigoed, meststoffen evenals zaden voor groenbemestings-gewassen.
Deze Lemken Solitair Duo biedt tal van mogelijkheden voor het gelijktijdig uitbrengen van zaaigoed, meststoffen evenals zaden voor groenbemestings-gewassen. - Foto: Lemken

Deze Lemken Solitair Duo biedt tal van mogelijkheden voor het gelijktijdig uitbrengen van zaaigoed, meststoffen evenals zaden voor groenbemestings-gewassen. De zaaigoedtank van de Solitair 9+ Duo heeft een inhoud van 1.850 liter en kan naar wens worden opgedeeld in de verhouding 50/50 of 60/40. Hierdoor zijn 2 uitbrengvarianten mogelijk:

- In de single-shot-uitvoering wordt zaaigoed of meststof volgens de telkens twee elektrische doseereenheden van de twee tankdelen samengebracht. De verschillende componenten worden dan in een zaaibuis naar de dubbele schijfkouters geleid en in een zaaivoor afgelegd. Zo kan bij het zaaien van wintergewassen een passende eerste afgifte van meststoffen of bij zomergewassen een volledige bemesting worden toegepast. Een automatische rijpadschakeling is in de verdelers ingebouwd.

- Het double-shot-systeem garandeert een grotere variabiliteit bij het afleggen. De 2 componenten worden via een dubbele verdeler in twee zaaibuizen gescheiden naar een dubbele schijfkouter getransporteerd. Het uitbrengen kan dan ofwel wederom in een rij plaatsvinden zoals bij de single-shot-procedure, ofwel gescheiden en beurtelings in twee rijen via een snelle wisseling van het rijpadpatroon in de verdeler.

Twee verschillende soorten zaaigoed op de optimale zaaidiepte

Daarnaast kan de aflegdiepte van elke tweede rij, met een maximaal verschil van 5 cm, afzonderlijk via de aandrukrol worden ingesteld. Dit maakt het mogelijk om 2 verschillende soorten zaaigoed telkens op de optimale zaaidiepte uit te brengen of een gelijktijdige bemesting van de tussenrijen toe te passen. De Solitair 9+ Duo is in een werkbreedte van 3 of 4 meter verkrijgbaar. Bestellingen kunnen vanaf nu worden geplaatst. De planning is dat de Solitair 9+ Duo in januari 2022 volledig beschikbaar is voor uitlevering.

LV-Lemken

Meest recent

Meest recent