Startpagina Akkerbouw

Stem voor de Potato Innovation Awards 2021

Reeds eerder berichtten we dat de aardappelvakbeurs Potato Europe omwille van Covid-19 wordt afgelast. Deze was voorzien was om op 1 en 2 september door te gaan in het Nederlandse Lelystad. Het stemmen voor de PotatoEurope Innovation Awards 2021 zal echter wel doorgaan.

Leestijd : 2 min

De vakjury zal op 1 september de PotatoEurope Innovation Awards 2021 uitreiken.

Als aardappelprofessional heb je de kans om online mee te bepalen welke innovatie de Publieksprijs in ontvangst mag nemen.

Meestemmen kan door te surfen naar de website potatoworld.eu/innovationsawards.

3 geselecteerden

De professionele jury heeft uit 32 deelnemers 3 bedrijven geselecteerd, die volgens hen de meest innovatieve producten of diensten aanbieden: Crop.zone, E Green Global (EGG) en HZPC.

Crop.Zone ontwikkelde Nucrop, een alternatieve manier om aan loofdoding in aardappelen te doen door biologische, vloeibare activator te verspuiten alvorens het loof elektrisch te vernietigen.

EGG presenteert een techniek om aardappelpootgoed te ontwikkelen in biobeveiligde plantenfabrieken. Dagelijks kan in deze fabrieken pootgoed geoogst worden dat gekweekt is zonder de input van fytomiddelen en zonder de invloed van weersinvloeden. We spreken dan niet langer over plantaardappelen, maar over zaai-aardappelen die bovendien virusvrij zijn.

HZPC ontwikkelde een ‘slimme’ bigbag voor het vervoer van hun pootgoed. Via een smartphonetoepassing krijgen telers info over hoe het ras geteeld moet worden. Hiernaast is een temperatuursensor ingebouwd om zicht te krijgen op de verschillende fasen van het transport. Deze slimme bigbag moet niet alleen kennis delen, maar ook verzamelen.

Publieksprijs

Door te stemmen en je adresgegevens achter te laten, maak je kans op het befaamde Aardappelhandboek in een taal naar keuze (Nederlands/Engels/Frans), of op gratis toegang tot PotatoEurope 2022 in Duitsland in combinatie met een hotelovernachting.

TD

Lees ook in Akkerbouw

Meer artikelen bekijken