Startpagina Paarden

Veulenprijskamp in Beveren-Waas

De Vrienden van de Oost-Vlaamse Trekpaardfokkers (VOT) organiseerden onlangs in samenwerking met de gemeente Beveren en de Koninklijke Maatschappij het Belgisch Trekpaard (KMBT) voor de vierde keer hun prijskamp voor veulens en jaarlingen.

Leestijd : 1 min

Daarbij ging ook de voorselectie door voor het Europees veulenkampioenschap, dat in september zal plaatsvinden in Sint-Pieters-Leeuw. Met slechts één grote regenbui mochten de organisatoren 52 jaarlingen en veulens ontvangen. De 24 aanwezige eigenaars, zowel jong als oud, keerden huiswaarts met mooie naturaprijzen, geschonken door de lokale sponsors. Elk paard ontving ook een premie van 60 euro. “Het was een geslaagde editie en we kijken reeds uit naar volgend jaar om een vervolg te breien aan dit succesverhaal”, aldus Kristof Scheerlinck.

De kampioenstitels waren voor: Omer van de Boterhoeve (v. Amador van de Boterhoeve), eig. Luc en Ignaece Imschoot uit Beervelde, kampioen bij de jaarlinghengsten; Chanel van Noordhout (v. Lord van de Boterhoeve) van Christiaan Faelens uit Drongen, kampioene bij de jaarlingmerries; Lei van de Boterhoeve (Tinus van Aardenhof) van Luc en Ignaece Imschoot uit Beervelde, kampioen bij de hengstveulens en Joke van 't Clerckshof (v. Vino van de Paardehoeve) van Jens Teerlinck uit Kaprijke, kampioene bij de merrieveulens.

BL

Lees ook in Paarden

Stal van ’t Greeveshof te Kampenhout

Paarden Net buiten de drukke verkeersaders rond Vilvoorde komen we terecht langs een rustig landbouwpaadje bij Marleen en Eric De Greeff. De familienaam doet direct een belletje rinkelen. Na nadere kennismaking is de vader van Eric een neef van de naamgenoten van Stal d’Elewijt.
Meer artikelen bekijken