Startpagina Actueel

Arvesta bouwt verouderde vestiging in Erpe-Mere af en investeert in productiesite in Aalter

Tegen eind 2023 bouwt Arvesta de verouderde Lannoo-site in Erpe-Mere volledig af en brengt de productie over naar de huidige site in Aalter. In totaal investeert Arvesta 25 miljoen euro in productiesites.

Leestijd : 2 min

Arvesta, het moederbedrijf achter de 250 Aveve-winkels en de fullservice partner van boer en tuinder wil verder groeien. “We zijn vandaag een absoluut expert in de productie van kwalitatief dierenvoeder”, zegt Dirk Van Thielen. “Het is van cruciaal belang dat we verder investeren om onze leidinggevende positie te behouden en zelfs te versterken.”

Nieuwe productiesite voor paardenvoeder

Vandaag is Arvesta een sterke speler in paardenvoeders en heeft absoluut de ambitie om ook hierin verder te groeien. Dit kan vandaag echter niet langer op de verouderde Lannoo-site in Erpe-Mere. “Na grondig beraad hebben we beslist om de productie op de site van Lannoo tegen eind 2023 af te bouwen en geleidelijk aan over te brengen naar onze huidige site in Aalter die we zullen uitbreiden met een nieuwe productiesite voor paardenvoeder.”

Deze site ligt bovendien aan het water wat het transport van grondstoffen en producten niet alleen vergemakkelijkt maar ook duurzamer maakt. Deze oplossing biedt Arvesta naar eigen zeggen de beste kans om ook in de toekomst verder te blijven groeien. “Het spreekt voor zich dat we er alles zullen aan doen om onze ervaren medewerkers die vandaag in Erpe-Mere werken op de site in Aalter in te zetten. Zij zorgen immers voor de continuïteit en service naar de klant. We zullen met elke medewerker een individueel gesprek aangaan en de best mogelijke oplossing bieden”, zegt Dirk Van Thielen.

Vernieuwing van de productiesite in Andenne

Eind 2021 gaat Arvesta van start met het volledig vernieuwen van de oude siloparken op de productiesite van Dumoulin in Andenne. De site zal daarna ook volledig weer ingericht worden met aandacht voor veiligheid, milieu en efficiëntie. Het einde van deze werken is voorzien tegen eind 2023.

In de lente van dit jaar is er gestart met de bouw van een volledig nieuwe productiesite voor conventionele voeders op de huidige site Mifuma (Hafner) in het Duitse Ichenhausen. Deze nieuwe site wordt gebouwd naast de huidige fabriek waar voortaan alle biovoeders zullen worden geproduceerd. De nieuwe site zal operationeel zijn in het najaar van 2022.

Lieven Vancoillie-Arvesta

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken