Startpagina Akkerbouw

Koning bezocht festival van de toekomst Agrotopia

Woensdagmiddag 29 september heeft koning Filip een bezoek gebracht aan 'Agrotopia, festival van de toekomst' in Roeselare. De koning kreeg een rondleiding doorheen de nieuwe dakserre van Inagro en volgde een workshop over 'computationeel denken' met een groep schoolkinderen.

Leestijd : 2 min

Onderzoekscentrum Inagro opende afgelopen vrijdag de grootste dakserre van Europa in Roeselare met de naam 'Agrotopia'. Om de serre en het bijhorende onderzoek in de kijker te zetten bij het grote publiek, wordt ook een wetenschapsfestival gehouden onder de noemer 'Agrotopia, festival van de toekomst'. Nog tot 3 oktober wordt het festival georganiseerd met als thema 'Voeding en landbouw van de toekomst'.

Hydrocultuursystemen

Koning Filip kreeg er woensdag een uitgebreide rondleiding. Tijdens het bezoek aan de nieuwe serre kreeg de koning uitleg over de verschillende teelten en onderzoeken die er gebeuren. Expert glastuinbouw bij Inargo Ine Pertry gaf uitleg over een project rond hydrocultuursystemen. “Wij zoeken in het project naar hoe we zaken als veldsla kunnen telen in hydroteelt in plaats van in aarde. Ik heb de koning het proces uitgelegd en er was veel interesse bij hem voor onze demo-opstelling.”

Workshop

Na een bezoek aan de nieuwe serre volgde de koning, in aanwezigheid van 40 leerlingen van VTI Menen en LTI Oedelem, een workshop over 'computationeel denken'. Daarbij bouwen de kinderen aan hun eigen miniserre. Tot slot nam de koning nog deel aan de kids special 'Zijn er nog vragen?', waarbij comedian Lieven Scheire en wetenschapswatcher Hetty Helsmoortel met kinderen in interactie gingen over duurzame tuinbouw en voedsel. De koning volgde tussen het publiek alle vragen over wetenschap en natuurkunde van de kinderen en kreeg uitleg van Scheire en Helsmoortel.

Belga - TD

Lees ook in Akkerbouw

Meer artikelen bekijken