Startpagina Actueel

Minstens 10 damherten door wolf doodgebeten in Hengelhoef

10 tot 15 damherten zijn op het domein van vakantiepark Hengelhoef in Houthalen-Helchteren vorig weekend vermoedelijk het slachtoffer geworden van een wolvenaanval. Dit is meer dan waarschijnlijk het werk van een of meerdere wolven. Dat liet de burgemeester van Houthalen-Helchteren, Alain Yzermans (Vooruit), zondag weten. De dieren zaten in een omheind terrein met een oppervlakte van 3 ha.

Leestijd : 1 min

De aanvaller zou onder de omheining zijn doorgekropen. “Het wolf fencing team Belgium heeft de omheining van de hertenweide in Hengelhoef zondag na een blinde wolvenaanval wolfproof gemaakt. Meer dan tien damherten zijn doodgebeten. Op de hertenweide van het recreatiepark in Hengelhoef zijn zondagmiddag de nodige vaststellingen verricht.”

“De nog 35 aanwezige damherten zijn gelukkig samengebracht in een eerste raster dat wolfproof is gemaakt zodat zij terug veilig zijn. We danken het wolf fencing team en de technische dienst van onze gemeente voor deze ingreep. Meer preventie en een kordate aanpak zijn nodig”, aldus burgemeester Yzermans.

Belga

Lees ook in Actueel

Beëindigen van een vruchtgebruikerspacht

Recht Na de dood van mijn vader heb ik een perceel landbouwgrond geërfd. Mijn moeder erfde toen het vruchtgebruik en ik erfde de naakte eigendom. Omdat de landbouwuitbating van mijn vader beëindigd werd na zijn overlijden, heeft mijn moeder het desbetreffende perceel in pacht gegeven aan een landbouwer. Eind 2020 is mijn moeder op haar beurt ook overleden en ben ik de enige eigenaar geworden. Wanneer en hoe kan ik een einde maken aan deze pachtovereenkomst die door de vruchtgebruiker is afgesloten?
Meer artikelen bekijken