Startpagina Actueel

Minstens 10 damherten door wolf doodgebeten in Hengelhoef

10 tot 15 damherten zijn op het domein van vakantiepark Hengelhoef in Houthalen-Helchteren vorig weekend vermoedelijk het slachtoffer geworden van een wolvenaanval. Dit is meer dan waarschijnlijk het werk van een of meerdere wolven. Dat liet de burgemeester van Houthalen-Helchteren, Alain Yzermans (Vooruit), zondag weten. De dieren zaten in een omheind terrein met een oppervlakte van 3 ha.

Leestijd : 1 min

De aanvaller zou onder de omheining zijn doorgekropen. “Het wolf fencing team Belgium heeft de omheining van de hertenweide in Hengelhoef zondag na een blinde wolvenaanval wolfproof gemaakt. Meer dan tien damherten zijn doodgebeten. Op de hertenweide van het recreatiepark in Hengelhoef zijn zondagmiddag de nodige vaststellingen verricht.”

“De nog 35 aanwezige damherten zijn gelukkig samengebracht in een eerste raster dat wolfproof is gemaakt zodat zij terug veilig zijn. We danken het wolf fencing team en de technische dienst van onze gemeente voor deze ingreep. Meer preventie en een kordate aanpak zijn nodig”, aldus burgemeester Yzermans.

Belga

Lees ook in Actueel

Boerenbond-voorzitter sluit niet uit dat nieuwe acties volgen

Boerenprotest Lode Ceyssens, de voorzitter van Boerenbond, sluit niet dat er nieuwe protestacties van boeren zullen volgen, ‘als de genomen maatregelen niet snel worden omgezet in beleid’. Dat heeft Ceyssens maandag 18 maart gezegd in de marge van een persmoment in Wolvertem in Vlaams-Brabant.
Meer artikelen bekijken