Prijskamp voor Haflingers: Labella werd nieuwe dagkampioene

Labella (Liz Straden) van Bruno Ronsijn uit Voorde werd dagkampioene.
Labella (Liz Straden) van Bruno Ronsijn uit Voorde werd dagkampioene. - Foto: KN

Er vonden verschillende kampioenschappen plaats tijdens deze prijskamp.

Veulens

Aan het veulenkampioenschap hebben de volgende paarden deelgenomen: Starko van de Boskant (Sternblick de L'Our) van Yarno Keppens uit Zandbergen, die 1ste in zijn reeks was en Sinderella van het hof ten Beukenboom (Sternblick de L'Our) van Bruno Ronsijn, die eveneens de kopplaats bezette in haar reeks. Het was Sinderella die zich met de titel van veulenkampioene mocht bekronen.

Jeugd

Aan het jeugdkampioenschap mochten meedoen: Lola (Liz Sonnwenstein), eig. Bruno Ronsijn uit Voorde; Rilanka (Liz Sonnwendstein), eig. Nicolas De Maerteleire uit Oosterzele; Sunny van het hof ten Beukenboom (Sternblick de L'Our); Adéle von Hafling (Sternblick de L'Our), eig. Ken De Smet uit Herzele en Stanny van het Diericksveld (Sternblick de L'Our). De strijd ging tussen de 2 merries van Oostenrijkse origine: Lola werd kampioene en Rilanka reservekampioene.

Rilanka van Nicolas De Maerteleire uit Oosterzele werd reservekampioene bij de jeugd.
Rilanka van Nicolas De Maerteleire uit Oosterzele werd reservekampioene bij de jeugd. - Foto: KN

Dagkampioene

Voor het dagkampioenschap bleven als laatste in de ring de elitemerrie Labella (Liz Straden) van Bruno Ronsijn uit Voorde en Hylea (Liz Stainz) van Jorge De Tobel uit Lievegem, beide merries zijn Oostenrijks import. Ze toonden zich voortreffelijk. Uiteindelijk is Labella, een imposante merrie met veel uitstraling ook naar correctheid, met de titel gaan lopen.

Hylea (Liz Stainz) van Jorge De Tobel uit Lievegem, reservedagkampioene.
Hylea (Liz Stainz) van Jorge De Tobel uit Lievegem, reservedagkampioene. - Foto: KN

Bernard Lenaerts

Meest recent

Meest recent