Startpagina Paarden

Prijskamp voor Haflingers: Labella werd nieuwe dagkampioene

De Vlaamse Haflingerclub is uiterst tevreden dat de jaarlijkse keuring tijdens de winterjaarmarkt in Sint-Lievens-Houtem kon doorgaan. Secretaris Karline Notteboom: “Met 50 ingeschreven paarden konden wij met 44 aanwezige paarden van start gaan. Je moet weten dat er in Sint-Lievens-Houtem een minimum van 20 paarden en een maximum van 50 paarden per ras vereist is om te mogen starten. De belangstelling was groot. Zo was er constant publiek aan de ring, alsook interesse om Haflingers te kopen.”

Leestijd : 2 min

Er vonden verschillende kampioenschappen plaats tijdens deze prijskamp.

Veulens

Aan het veulenkampioenschap hebben de volgende paarden deelgenomen: Starko van de Boskant (Sternblick de L'Our) van Yarno Keppens uit Zandbergen, die 1ste in zijn reeks was en Sinderella van het hof ten Beukenboom (Sternblick de L'Our) van Bruno Ronsijn, die eveneens de kopplaats bezette in haar reeks. Het was Sinderella die zich met de titel van veulenkampioene mocht bekronen.

Jeugd

Aan het jeugdkampioenschap mochten meedoen: Lola (Liz Sonnwenstein), eig. Bruno Ronsijn uit Voorde; Rilanka (Liz Sonnwendstein), eig. Nicolas De Maerteleire uit Oosterzele; Sunny van het hof ten Beukenboom (Sternblick de L'Our); Adéle von Hafling (Sternblick de L'Our), eig. Ken De Smet uit Herzele en Stanny van het Diericksveld (Sternblick de L'Our). De strijd ging tussen de 2 merries van Oostenrijkse origine: Lola werd kampioene en Rilanka reservekampioene.

Rilanka van Nicolas De Maerteleire uit Oosterzele werd reservekampioene bij de jeugd.
Rilanka van Nicolas De Maerteleire uit Oosterzele werd reservekampioene bij de jeugd. - Foto: KN

Dagkampioene

Voor het dagkampioenschap bleven als laatste in de ring de elitemerrie Labella (Liz Straden) van Bruno Ronsijn uit Voorde en Hylea (Liz Stainz) van Jorge De Tobel uit Lievegem, beide merries zijn Oostenrijks import. Ze toonden zich voortreffelijk. Uiteindelijk is Labella, een imposante merrie met veel uitstraling ook naar correctheid, met de titel gaan lopen.

Hylea (Liz Stainz) van Jorge De Tobel uit Lievegem, reservedagkampioene.
Hylea (Liz Stainz) van Jorge De Tobel uit Lievegem, reservedagkampioene. - Foto: KN

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Tegen een dubbele wereldtitel is geen kruid gewassen

Paarden Een grote verrassing is de uitslag van de Landbouwleven Paard van het Jaar-verkiezing, editie 2022, niet. Ondanks de stevige concurrentie leek het immers reeds op voorhand een uitgemaakte zaak dat de BWP’er King Edward met deze bekroning aan de haal zou gaan.
Meer artikelen bekijken