Startpagina Paarden

Belgisch gefokte hengst als blikvanger

Leestijd : 1 min

Onlangs ging in Lunteren (Nederland) de centrale Hengstenkeuring door van de Koninklijke Vereniging ‘Het Nederlandse Trekpaard en De Haflinger’ (KVTH). De zesjarige Hero van de Maaskanthoeve van André van der Heijden uit Veghel werd kampioen en stalgenoot Codex van Waardzicht werd reservekampioen. Derde op tal werd de vierjarige Bert van Turkeyen, geboren bij Marcel Vinck uit Nieuwkerken-Waas (Gamin van de Lindehoef) en eigendom van Arian van der Wekken uit Scharendijke. Bert van Turkeyen was evenwel de blikvanger van deze keuring.

Van Charles Verstraeten, een fervente trekpaardenliefhebber uit Kruibeke, ontvingen we volgend bericht: ‘Over het geheel stal Bert Van Turkeyen de show. Hij was volgens mij de meest complete hengst die op meer begrip van de jury had mogen rekenen. Wat de keuring betreft, stel ik vast dat de kwaliteit met veel Belgisch bloed goed was. Het verzorgen van het beenwerk liet echter te wensen over. Wat het toiletteren van de staarten betreft, moet men dringend nadenken en de juiste keuzes maken.’

BL

Lees ook in Paarden

Dierenarts Cyr De Bourdeaud’huy in Maarkedal

Paarden In de trekpaardenwereld zijn het meestal dezelfde stallen die de voorpagina’s inpalmen. Daarom is het goed dat we eens een bezoek brengen aan de minder bekende fokkers, die toch in stilte onversaagd proberen te fokken volgens hun eigen manier van denken en doen. Zo kwamen we terecht bij dierenarts Cyr De Bourdeaud’huy in Maarkedal, dicht bij Oudenaarde.
Meer artikelen bekijken