Startpagina Veeteelt

Protestactie van Animal Rights aan Tielts slachthuis tegen dierenmishandeling

Een honderdtal dierenrechtenactivisten heeft zaterdagochtend opnieuw actie gevoerd voor de poorten van slachthuis Debra Meat in Tielt. "We doen dit om de miljoenen slachtoffers te herdenken die er sinds 2017 gestorven zijn", klinkt het bij Animal Rights. De dierenrechtenorganisatie heeft inspectierapporten van de Dienst Dierenwelzijn ontvangen waaruit blijkt dat eind vorig jaar opnieuw sprake was van mishandeling van varkens.

Leestijd : 2 min

Een honderdtal activisten van Animal Rights, GAIA, Bite Back en Rose’s Law: Animal Bill Of Rights Belgium vatte zaterdagochtend om 10 uur post voor de porten van het slachthuis. "Het is een schande dat dit slachthuis nog steeds open is na alles wat hier gebeurd is", zegt campagnecoördinator Els Van Campenhout. "De horror gaat gewoon door. We eisen de onmiddellijke sluiting op basis van de nieuwe mishandelingen en de inbreuken op de milieuvergunning." De aanwezigen legden witte rozen neer voor alle dieren die er sinds 2017 gestorven zijn.

Animal Rights zal een nieuwe klacht indienen tegen Debra Meat. Volgens de organisatie zijn er nieuwe bewijzen van recente dierenmishandeling. "Varkens werden geslagen en een kreupel dier dat niet zelfstandig uit de vrachtwagen raakte, werd eerst natgespoten met een waterslang voordat het verkeerd bedwelmd werd met het bedwelmingstoestel", klinkt het. Volgens Animal Rights staat in de inspectierapporten dat slachtsnelheid primeert.

Eind 2019 werd het slachthuis al veroordeeld tot een geldboete voor dierenmishandeling. De inbreuken kwamen toen aan het licht door undercoverbeelden van Animal Rights. Begin dit jaar weigerde Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) in beroep ook een omgevingsvergunning voor een uitbreiding van 1,5 miljoen naar 2,4 miljoen geslachte varkens per jaar.

Belga

Lees ook in Veeteelt

Meer artikelen bekijken