Startpagina Actueel

Vraag tijdig je brede weersverzekering aan!

April heeft ook dit jaar zijn grillen al getoond. Met een brede weersverzekering kun je je wapenen tegen extreme en ongunstige weersomstandigheden die de draagkracht van je bedrijf te boven gaan. Bovendien kun je steun krijgen voor de betaalde verzekeringspremie.

Leestijd : 1 min

Heeft jouw verzekerde teelt schade geleden, dan verloopt de afhandeling van de schade via de verzekeringsmaatschappij.

Hoe aanvragen?

Vraag je steun voor de brede weersverzekering tijdig aan via de verzamelaanvraag 2022. Doe dat vóór 30 april, de uiterste indieningsdatum van de verzamelaanvraag. De verzekeringspolis hoeft dan nog niet afgesloten zijn, maar contacteer je verzekeraar zeker tijdig. De polis wordt immers op maat van jouw bedrijf gemaakt en is afhankelijk van je specifieke verwachtingen. Het kan ook de moeite lonen om polissen te vergelijken.

Hoeveel steun?

Tot en met 2022 ben je zeker van steun die 65% van de jaarlijkse verzekeringspremie bedraagt. Vanaf 2023 is er een tussenkomst van 65% van de premie voor de grootste verzekerde oppervlakte in de eerste 3 jaar (periode 2020-2022). Voor bijkomende verzekerde oppervlakte wordt maximaal 65% van de verzekeringspremie gesubsidieerd. Sluit dus nu nog een brede weersverzekering af om de komende jaren zeker te zijn van 65% steun voor die grootste oppervlakte.

Meer info: erkende weersverzekeringen.

Landbouw en Visserij

Lees ook in Actueel

Daling Belgische diervoederproductie vlakt af ondanks onzekere tijden

Economie Ondanks een gebrek aan een duidelijk toekomstperspectief in de landbouwsector en moeilijke marktomstandigheden, bleef de daling van de Belgische diervoederproductie in 2023 beperkt tot -3%. Dat meldt de Belgian Feed Association (BFA). De Belgische diervoedersector noteerde ook een beperkte daling van de omzetcijfers tot 6,5 miljard euro. De sector blijft voluit inzetten op verdere verduurzaming.
Meer artikelen bekijken