Startpagina Veeteelt

Nieuwe welpen van wolvin Noëlla in Limburg

Er zijn nieuwe welpen van wolvin Noëlla in Limburg. Foto's van Natuur en Bos en het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) van 13 en 28 april tonen dat Noëlla geworpen heeft. Het aantal nieuwe welpen is nog onbekend.

Leestijd : 1 min

Andere camerabeelden doen vermoeden dat wolvin Noëlla tussen 18 en 20 april moet geworpen hebben. “Het aantal welpen is onbekend, en dat zal nog wel een tijdje zo blijven omdat ze nog verscholen leven en we de dieren ook niet willen storen op dit moment”, aldus het INBO.

Verder heeft het er alle schijn van dat er nog 2 welpen van 2021 overgebleven zijn, klinkt het. Zo is de situatie momenteel heel vergelijkbaar met die van exact één jaar geleden: het grootbrengen van de welpen zal gebeuren door de 2 ouderdieren en 2 jaarlingen. Nieuwe welpen betekenen ook een grotere zoektocht naar meer voedsel. Wolfwerende maatregelen blijven belangrijk voor de veehouders in het wolvengebied, besluit het INBO.

Belga

Lees ook in Veeteelt

Wolvin Maxima is dood

Veeteelt Wolvin Maxima, die samen met mannetje Akela de eerste roedel in Wallonië vormde, is op 27 maart dood teruggevonden. Dat heeft de Waalse overheidsdienst SPW (Service Public de Wallonie) bekendgemaakt.
Meer artikelen bekijken