Startpagina Akkerbouw

Op zoek naar de beste bemestingstechniek

In Vlaanderen zijn bemestingsvrije stroken langs waterlopen verplicht om het meemesten van deze waterlopen te beperken en de kwaliteit van het oppervlaktewater te garanderen. Deze stroken hebben een vaste breedte ongeacht de gebruikte bemestingstechniek.

Leestijd : 1 min

In opdracht van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), onderzoekt het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) in samenwerking met de Bodemkundige dienst van België of de breedte van de bemestingsvrije strook kan aangepast worden naargelang de gebruikte bemestingstechniek. In het kader van dit onderzoek willen ze een idee krijgen van de bemestingstechnieken die in Vlaanderen gebruikt worden.

Hierom vragen ze aan landbouwers en loonwerkers om een 10-tal minuten tijd vrij te maken om een online-enquête in te vullen en zo bij te dragen aan dit onderzoek. Door je e-mailadres optioneel mee te geven, word je op de hoogte gebracht van de resultaten van de bevraging en maak je ook kans op één van de leuke en toepasselijke prijzen (o.a. gratis doormeting en afstelling kunstmeststofstrooier, gratis keuring spuittoestel, vijf gratis bodemanalyses en bemestingsadvies door BDB & diverse naturaprijzen).

De enquête wordt begin oktober afgesloten. Via deze link kan u de enquête openen: www.bemestingstechnieken.be. Indien u vragen of opmerkingen heeft, kan u terecht bij het ILVO, de BDB en de VLM.

Lees ook in Akkerbouw

Kunnen er nog uien gezaaid worden?

Groenten Veel uien zijn momenteel nog niet uitgezaaid, zegt Jonas Bodyn van Viaverda, de fusie van de vroegere proefcentra voor aardappelteelt, groenteteelt en sierteelt. Enkel onder specifieke omstandigheden is het nog de moeite om de uien alsnog te zaaien.
Meer artikelen bekijken