Startpagina Veeteelt

Jean-Claude Van Damme strijdt voor Brussels verbod op onverdoofd slachten

Dierenrechtenorganisatie GAIA heeft een filmpje verspreid waarin actieheld Jean-Claude Van Damme de Brusselse parlementsleden oproept om vrijdag 17 juni in plenaire zitting het verbod op onverdoofd slachten alsnog goed te keuren.

Leestijd : 1 min

Vorige week woensdag 8 juni werd het verbod in commissie weggestemd omdat er evenveel voor- als tegenstemmen waren. Nu vrijdag moet de plenaire vergadering zich over het verslag van de commissie buigen. Aangezien de verhoudingen in de plenaire vergadering licht verschillen van die in de commissie, hopen de voorstanders van een verbod dat het verslag weggestemd wordt, waarna de plenaire het voorstel van ordonnantie alsnog kan goedkeuren.

GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch betreurt dat de Brusselse parlementsleden geen rekening houden met de wetenschappelijk bevestigde realiteit van het dierenleed en met de arresten van de hoogste gerechtshoven die het Vlaamse en Waalse verbod op onverdoofd slachten valideren. “Wie weet kan Jean-Claude Van Damme het Brussels Parlement ertoe aanzetten om de ethisch meest verantwoorde, meest vooruitstrevende en meest gerechtvaardigde beslissing te nemen in het belang van de zwakste en meest kwetsbare partij, de dieren”, besluit hij.

Belga

Lees ook in Veeteelt

Clarinval wil runderverkoop met Frankrijk vlot trekken

Veeteelt David Clarinval, federaal minister van Landbouw, werkt met zijn Franse collega Marc Fesneau aan het heropenen van de grenzen voor de handel in runderen. Hij hoopt binnenkort een doorbraak te realiseren voor de export naar Frankrijk voor alle Belgische runderen.
Meer artikelen bekijken