Startpagina Actueel

Europese jagers starten online petitie

FACE, de Europese jachtkoepel die meer dan 7 miljoen jagers vertegenwoordigt, ontrolt een online petitie in alle landen van Europa om een vuist te maken tegen ‘Brussel’.

Leestijd : 1 min

De organisatie hekelt de algemene negatieve houding van tal van Europese beleidsmakers jegens de jacht, terwijl samenwerken nochtans voor iedereen loont.

Het is de eerste keer in haar geschiedenis dat FACE een dergelijke campagne op poten zet. Daarvoor doet het een beroep op meer dan 40 lokaal en nationaal verankerde jagersorganisaties; voor Vlaanderen neemt Hubertus Vereniging Vlaanderen de lead.

‘De Europese jachtsector bundelt voor het eerst de krachten om een duidelijk punt te maken: geen wild zonder biodiversiteit, geen biodiversiteit zonder jacht. Het wordt tijd dat Europese beleidsmaker dat gaan inzien’, aldus HVV-directeur Geert Van den Bosch. ‘Daarom moeten alle Europese jagers solidariteit tonen en van de petitie een verpletterend succes maken die zijn gelijke niet kent.’

De petitie loopt tot oktober. Meer weten over de specifieke standpunten en doelstellingen? Check de bijbehorende website https://signforhunting.com/ Of het promofilmpje: https://youtu.be/H0Lav-609Bw

Hubertus Vereniging Vlaanderen

Lees ook in Actueel

Boerenbond-voorzitter sluit niet uit dat nieuwe acties volgen

Boerenprotest Lode Ceyssens, de voorzitter van Boerenbond, sluit niet dat er nieuwe protestacties van boeren zullen volgen, ‘als de genomen maatregelen niet snel worden omgezet in beleid’. Dat heeft Ceyssens maandag 18 maart gezegd in de marge van een persmoment in Wolvertem in Vlaams-Brabant.
Meer artikelen bekijken