Startpagina Actueel

Boeren zetten spontane actie op tegen PAS

Boeren hebben op woensdag 29 juni op bruggen over snelwegen op verschillende plaatsen in Vlaanderen actie gevoerd tegen de PAS. De acties verliepen zonder problemen. In Kinrooi gingen tientallen boeren langs bij Vlaams Landbouwminister Jo Brouns die naar hun grieven luisterde.

Leestijd : 1 min

De Vlaamse boeren willen met de spontane actie hun collega’s in Nederland steunen en de burgers op de hoogte brengen van de gevolgen voor hen van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) in België. Minister Brouns zei aan de actievoerders dat er een evenwicht moet komen tussen de stikstof-inspanningen van de landbouw en die van andere sectoren.

De actie kwam spontaan tot stand onder enkele bevriende landbouwers, onder meer uit het Turnhoutse Vennengebied, en groeide via sociale media uit tot een nationaal initiatief. Boerenbond of ABS waren niet betrokken bij de actie van gisterenavond.

De oproep om de actie zonder ongeregeldheden te laten verlopen werd over het algemeen goed opgevolgd.

Filip Van der Linden

Lees ook in Actueel

Rusland oogst miljard dollar aan tarwe in bezet Oekraïne

Granen Oekraïne is minstens één miljard dollar aan inkomsten uit tarwe misgelopen doordat deze werd geoogst in gebieden die door Rusland worden gecontroleerd. Dat blijkt uit onderzoek dat gebruikmaakt van satellietbeelden van ruimtevaartorganisatie NASA, die een speciaal programma heeft gericht op voedselzekerheid en landbouw.
Meer artikelen bekijken