Nieuwe Boss 3000-opraapwagen bij Pöttinger

De Boss 3000 Master is een nieuwe reeks ‘kleinere’ opraapwagens bij Pöttinger.
De Boss 3000 Master is een nieuwe reeks ‘kleinere’ opraapwagens bij Pöttinger. - Foto: Pöttinger

Pöttinger introduceert nu de nieuwe Boss 3000 Master-opraapwagen, die er is voor kleinere bedrijven of voor bedrijven die in bergachtige regio’s werken. De ontwerpingenieurs hebben specifieke aandacht gehad om de onderhoudsbehoefte te reduceren door een nieuwe opraper te ontwikkelen.

De Boss 3000 Master-serie opraapwagens telt momenteel 4 modellen met een inhoud tussen 18,7 en 26,5 m3. Twee modellen beschikken over 2 of optioneel 3 doseerwalsen. Ze zijn er met enkele of tandemas en voor tractorvermogens tot 130 pk.

De nieuwe opraap- en laadinrichting bij deze wagens heeft Pöttinger Evomatic genoemd. Meer gewasdoorvoer, een lager geluidsniveau en afgenomen onderhoudsvereisten zijn het gevolg van deze nieuwe ontwikkeling. In optie zijn snijmessen in het doorvoerkanaal mogelijk. Deze kunnen hydraulisch zijwaarts zwenken voor onderhoudstoegang.

De pick-up heeft een opnamebreedte van 1m80 en is pendelend opgehangen.

De ‘kleinere’ opraapwagens van Pöttinger krijgen nu intelligente mogelijkheden mee die eerder op de grotere Jumbo-opraapwagens waren geïntroduceerd, zoals een Isobus-bedieningsterminal. De nieuwe Select Control heeft 8 bedieningstoetsen en een aanraakscherm bij een terminalbreedte van 4,6’’. Als de opraapwagen (bijkomende) onderhoudsvereisten heeft, signaleert hij dit zelf op bedieningsterminal.

Tim Decoster

Meest recent

Meest recent