Startpagina Actueel

10.000 bezoekers op PotatoEurope 2017

PotatoEurope heeft donderdag circa 10.000 bezoekers ontvangen. De beurs werd met een druk op de knop door de burgermeester van de Noordoostpolder, Aucke van der Werff geopend. Hij activeerde hiermee de rooier die de rooidemo’s in gang zette.

Leestijd : 1 min

De gerooide Innovators konden direct door naar de inschuurlijnen en het kisthandlingterrein. In de ochtend is er volop demo gedraaid. De 272 standhouders uit 16 landen konden rekenen op een belangstellend publiek van 53 nationaliteiten. Én maar liefst 800 studenten! Zij kwamen voor de functieroute en de lezingen over Future, Space, Virtual.

Innovatie award

De gouden innovatie award is gewonnen door BASF met het kiemremmingsmiddel 1,4 Sight. Dr. Ir. Peter Kooman Lector, aardappelketen en sectorinnovatie bij de Aeres Hogeschool, roemde als voorzitter van de jury het innovatieve karakter van het product. Het gaat hier over een nieuwe manier van denken om kiemen op natuurlijke wijze onder controle te houden. De MagGrow van Gebr. Weststrate ging er vandoor met de zilveren award. Brons ging naar Tolsma Grisnich met de 5M Temperature Sensor. De vakkundige jury had voorafgaand aan de beurs uit de 26 inzendingen 5 kanshebbers geselecteerd. Het publiek heeft middels een stemming de voorkeur uitgesproken. Op basis daarvan is vervolgens de winnaar bepaald.

Lees ook in Actueel

Welke groenten nu al zaaien in volle grond en in perspotjes?

Groenvoorziening We zijn het niet meer gewoon, maar de tweede week van april viel er zowaar enkele dagen op rij geen regen. De aangename temperatuur en het lentezonnetje deden ons tuiniershart sneller slaan. Helaas is het in vele tuintjes nog te nat om nu al aan de slag te gaan. Afgelopen 6 maanden waren dan ook natter dan gemiddeld en het weerbericht voorspelt dat ook de komende week wisselvallig en fris wordt met de nodige aprilse grillen.
Meer artikelen bekijken