Startpagina Paarden

Nationale prijskamp Vlaams Paard

Op zondag 10 september was het Vlaams Paard terug aan zet met de nationale prijskamp en met de verschillende bereden en aangespannen proeven. “Aangezien er ook paarden aanwezig waren uit Frankrijk, kan er sprake zijn van een Internationale prijskamp” vertelde ons Patrick Trio, juryvoorzitter.

Leestijd : 1 min

Uit de reekswinnaars van de paarden tot en met twee jaar werd een jeugdkampioene merries en een jeugdkampioen hengsten of ruinen gekozen. Jeugdkampioen hengsten, ruinen werd uiteindelijk Winston de la Hutte van Marc Mahieu uit Waasten.

Jeugdkampioene bij de merries werd Wendy van Belle van Ferme Beck uit Ballieul, Frankrijk. Dan was het tijd voor de dagkampioene: het ging tussen Paulien van ter Bracht en Qualive van Belle. Beide merries waren aan elkaar gewaagd. Tijdens de keuring hadden ze zelfs een gelijke puntenscore behaald.

Uiteindelijk werd het Paulien van Ter Bracht van fokker Philip Cornelis uit Oosterzele en eigendom van Willy Verhooghe uit Kanegem die met de beker ging lopen. We publiceren hierbij de foto’s van de jeugdkampioene bij de merries en de dagkampioene, en de andere reekswinnaars.

B.L.

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken