Startpagina Paarden

Nationaal LRV-ponytornooi

LRV-Kester ontving op zondag 24 september meer dan duizend pony’s en hun respectievelijke ruiters en amazones.

Leestijd : 1 min

Inzet waren de nationale titels in groepsdressuur, individuele dressuur en springen. Het was een mooi en goed georganiseerd tornooi. Ondertussen weten we wie er zich een jaar lang nationaal LRV-kampioen mag noemen.

In de hoogste springklasse D-midden was het enkel Elise Van Den Branden van LRV-Sinaai die met haar Bonheur (Polsburry Pajero) foutloos bleef. Zij behaalde zo de meest prestigieuze titel. In de stijlspringwedstrijd was het Thijs Bernaerts uit Hechtel die het erelint won met zijn Ilias van de Vondelhoeve (Calipso van de Vondelhoeve). In C-midden won Lotje Van Hees uit Pulderbos met Fokkerhutte Belle (Kantje’s Ronaldo). In B-Licht was Dries Vranken van LRV-Vlijtingen de allersnelste.

In de hoogste reeks dressuur D-Licht 2 was de nationale titel voor LRV-Broechem met Bo Van Gansen en Anjershof Nikki (Anjershof Rocky). Antwerpen boven in de hoogste reeks groepsdressuur: 1. Turnhout, 2. Herenthout en 3. Broechem. In licht was de volgorde: 1. Gierle, 2. Izegem, 3. Bekkevoort.

B.L.

Lees ook in Paarden

Finale Longines FEI Jumping World Cup 2023/2024: ‘Koning’ Edward (BWP) overheerst iedereen!

Paarden De tweede opeenvolgende zege van King Edward en zijn Zweedse ruiter Henrik von Eckermann in de Longines FEI Wereldbeker Jumping, heeft zonder meer een Belgisch tintje. Je kan er immers altijd van uitgaan dat het paard presteert dankzij een heel getalenteerde ruiter. Enig welgeplaatst chauvinisme indachtig, denken wij echter meer in de richting van: wat zou de ruiter zijn zonder zo’n buitenaards getalenteerd BWP-paard?
Meer artikelen bekijken