Startpagina Paarden

Nationaal LRV-ponytornooi

LRV-Kester ontving op zondag 24 september meer dan duizend pony’s en hun respectievelijke ruiters en amazones.

Leestijd : 1 min

Inzet waren de nationale titels in groepsdressuur, individuele dressuur en springen. Het was een mooi en goed georganiseerd tornooi. Ondertussen weten we wie er zich een jaar lang nationaal LRV-kampioen mag noemen.

In de hoogste springklasse D-midden was het enkel Elise Van Den Branden van LRV-Sinaai die met haar Bonheur (Polsburry Pajero) foutloos bleef. Zij behaalde zo de meest prestigieuze titel. In de stijlspringwedstrijd was het Thijs Bernaerts uit Hechtel die het erelint won met zijn Ilias van de Vondelhoeve (Calipso van de Vondelhoeve). In C-midden won Lotje Van Hees uit Pulderbos met Fokkerhutte Belle (Kantje’s Ronaldo). In B-Licht was Dries Vranken van LRV-Vlijtingen de allersnelste.

In de hoogste reeks dressuur D-Licht 2 was de nationale titel voor LRV-Broechem met Bo Van Gansen en Anjershof Nikki (Anjershof Rocky). Antwerpen boven in de hoogste reeks groepsdressuur: 1. Turnhout, 2. Herenthout en 3. Broechem. In licht was de volgorde: 1. Gierle, 2. Izegem, 3. Bekkevoort.

B.L.

Lees ook in Paarden

Paarden op de weide: veel lof maar sterk onderschat

Paarden Voor elke paardenhouder is het je van het als het weideseizoen aanbreekt. Trouwens, wie ziet niet graag grazende paarden in alle vrijheid evolueren op de weide? Er is nochtans een keerzijde aan de medaille: in veel gevallen – gebrek aan weiland indachtig – krijgt het gras de genadeslag alvorens de groei echt van start gaat!
Meer artikelen bekijken