Startpagina Paarden

Nationaal LRV-ponytornooi

LRV-Kester ontving op zondag 24 september meer dan duizend pony’s en hun respectievelijke ruiters en amazones.

Leestijd : 1 min

Inzet waren de nationale titels in groepsdressuur, individuele dressuur en springen. Het was een mooi en goed georganiseerd tornooi. Ondertussen weten we wie er zich een jaar lang nationaal LRV-kampioen mag noemen.

In de hoogste springklasse D-midden was het enkel Elise Van Den Branden van LRV-Sinaai die met haar Bonheur (Polsburry Pajero) foutloos bleef. Zij behaalde zo de meest prestigieuze titel. In de stijlspringwedstrijd was het Thijs Bernaerts uit Hechtel die het erelint won met zijn Ilias van de Vondelhoeve (Calipso van de Vondelhoeve). In C-midden won Lotje Van Hees uit Pulderbos met Fokkerhutte Belle (Kantje’s Ronaldo). In B-Licht was Dries Vranken van LRV-Vlijtingen de allersnelste.

In de hoogste reeks dressuur D-Licht 2 was de nationale titel voor LRV-Broechem met Bo Van Gansen en Anjershof Nikki (Anjershof Rocky). Antwerpen boven in de hoogste reeks groepsdressuur: 1. Turnhout, 2. Herenthout en 3. Broechem. In licht was de volgorde: 1. Gierle, 2. Izegem, 3. Bekkevoort.

B.L.

Lees ook in Paarden

Fokkerij van Issegem (fam. De Paepe) in Balegem

Paarden Met de bedoeling om minder bekende fokkers van het Belgisch trekpaard hun verhaal te laten doen, trokken we naar het landelijke Balegem bij de familie De Paepe. Vlak naast de lokale stokerij Van Damme ligt de fokkerij van Issegem. Op de laatste Nationale Prijskamp behaalden ze met hun lot van 3 merries een tweede plaats in het kampioenschap bij de loten.
Meer artikelen bekijken