Startpagina Actueel

ABS: "Landbouwgrond is vogelvrij, natuurgebied niet"

Het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) verwacht dat de Vlaamse regering landbouwgrond beter beschermt. De landbouworganisatie begrijpt dat natuurorganisaties zich bedreigd voelen door de standpunten in de onderhandelingsnota, maar op de lange termijn zijn die zaken volgens ABS ook positief voor natuur en milieu.

Concreet dringt Wulfrancke aan op een duidelijke afbakening van agrarisch gebied en natuurgebied. ABS vraagt daarbij om transparant overleg in het maatschappelijk belang. Vooral de ‘gesubsidieerde aankoop’ van landbouwgronden is een doorn in het oog voor de landbouworganisatie. "Landbouwgrond is vogelvrij, natuurgebied niet", vindt Mark Wulfrancke, woordvoerder van ABS.

Op 15 februari staat een nieuw overleg gepland. De natuurorganisaties zitten daarbij - ondanks herhaaldelijk aandringen - niet mee...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

De horizon van de boeren ligt verder dan 9 juni

Verkiezingen Het is een understatement te zeggen dat de verkiezingskoorts stijgt. Welke partijen nemen het nu écht op voor de landbouwsector wilde Boerenbond weten. Een debat met 7 politieke kopstukken op 16 mei in het Brusselse Theater Vaudeville moest dit duidelijk(er) maken. En wat blijkt… in de aanloop van de verkiezingen zetten álle politieke partijen onze voedselproductie wat hoger op het belangenlijstje.
Meer artikelen bekijken