Startpagina Actueel

Achterban Boerenbond schiet akkoord niet af

Het akkoord tussen landbouworganisaties en Vlaamse regering wordt bij de Boerenbond-achterban niet afgeschoten. Boerenbond-voorzitter Lode Ceyssens legde het akkoord uit aan het hoofdbestuur en de provinciale besturen, en via een webinar aan alle leden. "Er zijn zeker vragen, soms wat kritische vragen, maar er is veel erkenning voor de maatregelen die afgesproken zijn", zegt woordvoerster Elisabeth Mertens.

Leestijd : 2 min

De feedback van bij de Boerenbond-leden, allen actieve boeren, is dat ze nu de tijd gaan nemen om te bekijken wat het juist inhoudt.

"Ze zijn tevreden dat er maatregelen komen en dat er structureel strategisch overleg komt, dat is het gevoel dat leeft", aldus Mertens.

"Er zullen zeker mensen zijn die kritisch zijn, maar het algemene gevoel is niet dat dit onvoldoende is, of dat we verder hadden moeten gaan en dat de boeren de straat weer op willen."

Geen zicht op acties van individuele boeren

Betekent dat dat er vanuit de achterban van de Boerenbond geen acties meer verwacht moeten worden? "Zoals we de voorbije 2 weken al gezegd hebben: Boerenbond plant geen acties, maar we hebben natuurlijk geen zicht op wat de individuele boer gaat doen", zegt Mertens.

De komende weken gaat de boerenorganisatie verder met het informeren van de leden, en daarnaast volgt verder overleg met de regering binnen de werkgroep die in eerste instantie door minister-president Jan Jambon (N-VA) zal worden voorgezeten. Het donderdagavond laat bereikte akkoord bevat een pakket maatregelen, onder meer over de bescherming van landbouwgrond en een vermindering van de administratieve lasten.

Belga

Lees ook in Actueel

Welke groenten nu al zaaien in volle grond en in perspotjes?

Groenvoorziening We zijn het niet meer gewoon, maar de tweede week van april viel er zowaar enkele dagen op rij geen regen. De aangename temperatuur en het lentezonnetje deden ons tuiniershart sneller slaan. Helaas is het in vele tuintjes nog te nat om nu al aan de slag te gaan. Afgelopen 6 maanden waren dan ook natter dan gemiddeld en het weerbericht voorspelt dat ook de komende week wisselvallig en fris wordt met de nodige aprilse grillen.
Meer artikelen bekijken