Startpagina Actueel

Waalse landbouwers blokkeren supermarkten

In Vlaanderen bereikten de misnoegde boerenorganisaties een akkoord met de Vlaamse regering. In Wallonië houdt het protest aan. Misnoegde Waalse landbouwers hebben het voorbije weekend actie gevoerd aan supermarkten.

Leestijd : 1 min

Verschillende Waalse tractoren blokkeerden op zondag 18 februari de ingang van de Delhaize-vestiging in Marche-en-Famenne, in de provincie Luxemburg. Hiermee wilden ze protesteren tegen de import van bepaalde producten uit het buitenland.

Ook in Luik

In Hannuit, in de provincie Luik, blokkeerden boeren op zaterdag 17 februari ook al de toegang tot een Intermarché-supermarkt. Een week na een gelijkaardige actie tegen winkels van de Colruyt-keten, verzamelden de Waalse boeren zich dus opnieuw om supermarkten te blokkeren in de Haspengouwse stad.

In Hannuit werd de ingang van de parking van de supermarktgeblokkeerd door een 15-tal tractoren en een 40-tal boeren. Van bij de opening van de winkel konden er geen klanten de winkel binnen.

"In een andere winkel van dezelfde keten in Crisnée hebben we kunnen vaststellen dat een product dat afkomstig was uit Hongarije een etiket kreeg waarop vermeld stond dat het geproduceerd was in België. Hier in Hannuit hebben de managers ons de toegang tot het magazijn gegeven en hebben we diezelfde fout niet aangetroffen", legt Raoul Sale, woordvoerder van de plaatselijke afdeling van de federatie van jonge landbouwers (FJA) uit.

Belga

Lees ook in Actueel

Recordgroei bevestigt juiste aanpak en aanbod van PCLT Roeselare

Onderwijs De voorbije jaren waaide er een nieuwe wind door het PCLT te Roeselare. In 2023 werden meer dan 15.000 uren praktijkcursus gevolgd. Dit komt neer op zo’n 150.000 opleidingsuren. Dit betekent een groei met 22,4% op één jaar tijd. Het is de grootste groei sinds het ontstaan van het praktijkcentrum.
Meer artikelen bekijken