Startpagina Paarden

Prijskamp Belgisch trekpaard op 25 februari te Doornik

Op 24 en 25 februari ging de 16e editie van de Internationale Vee- en Landbouwdagen door in de Doornikse expohallen. Op zondag 25 vond er de trekpaardenkeuring plaats.

Leestijd : 2 min

De prijskamp van het Belgisch trekpaard tijdens de Internationale Vee- en Landbouwdagen te Doornik bestond uit verschillende reeksen. Hieronder geven we een overzicht van de verschillende winnaars en winnaressen.

Verloop van de prijskamp

We startten reeks 1 met 6 hengstveulens, geboren 2023, die gewonnen werd door Royal d’Erquennes (v.Narcisse d’Erquennes) van de familie Pouille. Royal was een van de jongste deelnemers van de prijskamp. Het is een compact veulen, met toch opmerkingen op de vorm van het kruis. Daarna volgden er 2 reeksen van 6 merrieveulens, eveneens geboren 2023. De 2 reekswinnaressen waren allebei bruine dochters van Gentil van de Vendoorn. Celine de la Fostrée won de jongste reeks, in eigendom van familie Christian Lebrun.

Bij de oudere reeks ging de overwinning naar Woody du Major van L.P. Borremans. Woody behaalde later het kampioenschap, dankzij haar zeer mooi vrouwelijk type met bovenop correcte gangen.

Daarna volgde een reeks met 5 merries, geboren in 2022, die werd gewonnen door Quenelle d’Erquennes (v. Brabus van het Oostveld) - fam. Pouille.

Bij de driejarigen won de uiterst verzorgd getoiletterde Suzy van te Lande (v. Jim van ’t Roetaart) van de comb. Brynaert - Hussin te Chièvres. Zodoende veroverde ze het kampioenschap ten nadele van Quenelle.

De bruine Tequila du Major (v. Bourvil van het Neerhof) versloeg Olly d’Erquennes (v. Mistral van het Rijkelhof) - fam. Pouille in de reeks merries geboren 2020, dankzij haar nettere verschijning.

Met zijn vieren waren ze bij de merries van 5 jaar die meedongen naar het hoogste schavot. Deze reeks werd gewonnen door Javotte de Nizelles (v. Mette van ‘t Rijkelhof) in eigendom van de com. Brynaert - Hussin.

De laatste reeks was voor de oudste 3 dames, waarin de op stand zeer volwassen vrouwelijke Mirial d’Erquennes (v. Mistral) van de fam. Pouille met de eer ging lopen. Later behaalde ze ook het kampioenschap bij de oudere merries.

Tot slot was er nog een korte show van de oud-kampioene van de laatste editie (5 jaar geleden), die door het zeer talrijke publiek met een langdurig applaus beloond werd.

Ides Versyck

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken