Startpagina Actueel

Volgende week opnieuw boerenprotest in Brussel

De Europese landbouwersorganisatie Via Campesina (ECVC), die kleine en middelgrote landbouwbedrijven vertegenwoordigt, en de Waalse landbouworganisatie Fugea hebben aangekondigd dat ze op dinsdag 26 maart voor de derde keer dit jaar uit protest naar Brussel trekken.

Leestijd : 1 min

Fugea verwacht zowat 300 tractoren in de hoofdstad. Ook de Waalse landbouwfederaties FJA en Fwa zullen deelnemen.

Symbolische actie

Aan de Wetstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Willem de Zwijgerstraat, staat omstreeks 10.30 uur een symbolische actie gepland. Dat is vlakbij de Europese Commissie.

Hoewel de organisaties toegeven dat er enige vooruitgang geboekt werd sinds het uitbreken van de landbouwprotesten, eisen de boze boeren nog steeds een afdoend antwoord op hun vragen over onder andere een eerlijke verloning voor de landbouwers en een einde aan de vrijhandelsakkoorden.

Onvoldoende

De recente voorstellen van de Europese Commissie zijn volgens onvoldoende om de oorzaken aan te pakken van de protesten door boeren in heel Europa.

Belga

Lees ook in Actueel

Fedagrim reageert op opiniestuk BBL luchtwassers

Uw stem Machine- en stallenbouwerfederatie Fedagrim zegt dat er een aantal onjuistheden staan in het opiniestuk van milieuvereniging Bond Beter Leefmilieu over ammoniakreducerende maatregelen. “AEA-technieken zijn een tool in de gereedschapskist van landbouwers, essentieel om hun circulariteit te bevorderen en de afhankelijkheid van externe inputs te verminderen.”
Meer artikelen bekijken