Startpagina Actueel

Politie zet traangas in tegen betogende boeren

De politie heeft vandaag 26 maart traangas ingezet om de boeren in het gareel te houden tijdens de boerenbetoging in Brussel. In totaal telt de politie een 250-tal tractoren.

Leestijd : 1 min

De Brusselse politiezone Hoofdstad-Elsene heeft bevestigd dat traangas werd ingezet en dat tractoren werden geïmmobiliseerd.

Mest en hooi

Enkele boeren getuigen dat ze de betoging rustiger willen houden dan de laatste editie. Omstreeks 11 uur zijn er enkele tractoren opgerukt tot aan de linie waar de politie opgesteld staat. Daar hebben ze mest en hooi op de grond geplaatst en gooiden ze met eieren en bommetjes richting de ordediensten. Het waterkanon staat klaar om in te grijpen mocht de betoging verder uit de hand lopen.

Vroep op de afspraak

De eerste tractoren waren op 25 maart al omstreeks 23.00 uur richting het Luxemburgplein in Brussel getrokken. 's Ochtends arriveerden ook andere boeren uit Vlaanderen en Wallonië. "Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, werden alle colonnes door de motorrijders van de politie naar het ontmoetingspunt geëscorteerd", aldus de politiezone.

"De colonne komende van de E40 heeft echter omstreeks 9.20 uur de autosnelweg spontaan geblokkeerd ter hoogte van Sterrebeek. Dit bracht heel wat verkeershinder met zich mee."

Belga

Lees ook in Actueel

Fedagrim reageert op opiniestuk BBL luchtwassers

Uw stem Machine- en stallenbouwerfederatie Fedagrim zegt dat er een aantal onjuistheden staan in het opiniestuk van milieuvereniging Bond Beter Leefmilieu over ammoniakreducerende maatregelen. “AEA-technieken zijn een tool in de gereedschapskist van landbouwers, essentieel om hun circulariteit te bevorderen en de afhankelijkheid van externe inputs te verminderen.”
Meer artikelen bekijken