Startpagina Paarden

Welsh Pony’s te Sint-Lievens-Houtem

Van de 35 ingeschrevenen waren er 33 aanwezig.Alle secties waren present met mooie kampioenen. Bij het begin van de prijskamp werd één minuut stilte gehouden omwille van het onverwachte overlijden van Alex De Croock van stal Boldershof, die een actief lid was van Welsh Belgium.

Leestijd : 2 min

Daarna werd de sectie A in de showring gevraagd. De eerste klas met jaarlingen was al een voltreffer met 7 pony’s. De goed ontwikkelde en mooi belijnde palomino hengst Nolimit High On The Hill van Kristof Bellefroid mocht de kopplaats innemen. Hij werd later op de dag reserve sectie A kampioen, alsook youngstock champion over alle secties.

Het veulen Driesjeshoeve Nazario van Karine Daelemans kreeg de rode rozet in de veulenklas en werd later veulenkampioen over alle secties. Karine Daelemans bracht ook haar eigen gefokte hengst Driesjeshoeve Picalo mee. Deze hengst kreeg de winnaarsrozet en werd later eveneens sectie A kampioen.

Bij de sectie B mocht Ben Dierick met zijn eigen gefokte palomino dekhengst Laurierhof Tornado de rozet ‘First’ in ontvangst nemen. Deze reekswinnaar werd door de jury eveneens aangeduid als sectie B kampioen.

Tervake Sientuur, de eigen gefokte jaarling merrie van Marc Van Haverbeke-Noack uit Maldegem werd winnaar in de jaarlingen sectie C. Ze werd eveneens opgesteld als sectie C kampioen. Marc Van Haverbeke showde ook de 3-jarige palomino dekhengst Llanidan Esquire; een Welsh hengst met veel oprichting en beweging. Esquire werd het lint van het reserve sectie C kampioenschap omgehangen.

De Welsh Cob merrie Duc D’Huttegem Pride van Geert Van Damme won de merrieklas sectie D en mocht zich later opstellen als reserve sectie D kampioen.

Dan kwam de imposante sectie D hengst Trevallion Ambassador in de ring. De jury waardeerde zijn prachtig front en mooie bovenlijn. Hij werd eerste in zijn klas en veroverde het sectie D kampioenschap.

De Welsh Sectie Part Bred kwam het laatst. Als eerste kwam de driejarige Ebi van A. Van Havermaet. Ze won en deze grote rijtypische pony kreeg de rozet van het reserve-kampioenschap van de Part Breds.

Reekswinnaar bij de hengsten, Ravel van Enzo Hutsebaut, was veel kleiner maar deze hengst had zoveel Welsh uitstraling. Hij werd de verdiende Sectie Part Bred kampioen. De sectie D hengst Trevallion Ambassador werd de overall supreme champion. Naast hem mocht de palomino sectie B hengst opstellen als overall reserve supreme champion. Het type van de sectie A hengst kon de jury niet onbeloond laten. Daarom werd Driesjeshoeve Picalo de tweede reserve in het overall supreme championship. De hengsten hadden het voor het zeggen tijdens deze editie in St.-Lievens-Houtem.

B.L.

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken